Asiakkaiden tarpeet ennen kovaa rautaa

7.6.2018Kirjoittaja: Sami Pulkkinen

Kävin muutama viikko sitten toukokuisessa Berliinissä katsastamassa FESPA Global Print Expo-messujen tarjonnan. Oli ilahduttavaa nähdä, että paino- ja tulostusalan johtavilla messuilla oli tällä kertaa keskitytty entistä enemmän asiakkaisiin ja heidän tarpeitaan vastaaviin lopputuotteisiin kuin pelkästään kovan raudan esittelyyn. Tämä on yksi ilmentymä siitä, että pelkällä tekniikalla kikkailun aika alkaa olla ohi, vaikka toki laitteidenkin kehitystä on seurattava tarkasti. Minulle messut oli loistava tilaisuus nähdä, mitkä alan seuraavat isot trendit ovat ja miten me suurkuvatulosteiden asiantuntijat voimme niiden avulla tehdä asiakkaillemme entistä erottuvampaa brändimarkkinointia.

Messuilla nähtiin tänä vuonna yli 100 uutta näytteilleasettajaa ja tarjolla oli myös paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Mieleeni jäi erityisesti FESPA Print Census -tutkimus, jonka mukaan suurkuvatulosteiden kysyntä on kasvanut vuosittain jopa 4,2 % vuodesta 2015. Myös FESPA Awards -palkintojen saajat kiinnostivat, sillä viime vuonna voittaja sai asiakkaakseen kaksi kansainvälistä muotitaloa. Hienointa oli kuitenkin nähdä, kuinka hyvinkääläinen Teippipeikko voitti messuilla Fespa World Wrap Masters Finland -kilpailun.

Kuten aina, näiltäkin messuilta tarttui matkaan monta inspiroivaa asiaa. Sain monta uutta ajatusta siitä, kuinka jo olemassa oleviakin ratkaisuja voidaan hyödyntää täysin tuoreella tavalla. Myös uudet materiaalit ja tekniikat kiinnittivät huomioni, ja niiden tuominen asiakkaiden käyttöön onkin sitten seuraava askel.

Loppuyhteenvetona nostan tähän ajatusten herättäjiksi FESPA-messujen annin kolme kovinta trendiä:

  1. Koneiden kapasiteetti kasvaa.
  2. Teollinen tulostaminen nostaa päätänsä.
  3. 3D-tulostukselle haetaan jalansijaa.

Messut osoittivat jälleen kerran, että mahtavia mahdollisuuksia on tarjolla sille, joka osaa niitä oikein hyödyntää!

 

Sami Pulkkinen

Kirjoittaja Sami Pulkkinen on PixMill Group Oy:n toimitusjohtaja. Sami vaikuttaa myös FESPA Finlandin hallituksessa.

Share: