Valtion avunpyyntö painoalalle: Pystyisikö yrityksesi valmistamaan suojavarusteita koronaa vastaan?

3.4.2020 11:12Uutiset » Toimiala

Huom! Yhteydenottoja on tullut runsaasti ja TEM ja EK yhdessä kiittävät lämpimästi kaikkia mukaan ilmoittautuneita yrityksiä. Tällä hetkellä työryhmä ei enää jatka yritysten kartoittamista. Tulleita yhteydenottoja käydään parhaillaan läpi, ja potentiaaliset yritykset evaluoidaan VTT:n toimesta. Yrityksiin ollaan tarvittaessa yhteydessä lisätietoja varten.

Sairaaloissa ja muissa herkissä työtehtävissä on suuri tarve suojavarusteista, kuten pisarasuojavisiireistä. Kotimaisilla painotaloilla on laitteistoja niiden valmistamiseen.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Työ- ja elinkeinoministeriö ovat esittäneet pyynnön kartoittaa kotimaisten yritysten mahdollisuuksia osallistua suojavarusteiden valmistukseen (mm. hengityssuojaimet, suojavaatteet, suu-nenämaskit, suojavisiirit). Tai onko yritykselläsi jokin toisenlainen yhteiskuntaa auttava idea? Jos pidät mahdollisena, että yrityksesi voisi jollain tavalla osallistua tällaisten tuotteiden valmistusprosessiin, ole välittömästi yhteydessä Graafinen Teollisuus ry:n toimistoon – yhteydenotot suojavarusteista sähköpostilla tyyliin: yrityksen nimi, yhteystieto, mitä voin tehdä. Gt tekee auttavista yrityksistä listan Elinkeinoelämän Keskusliitolle, joka puolestaan toimii viestinviejänä ministeriöille.

Suojavarusteita voidaan valmistaa ainakin digitaalisilla tasoleikkurijärjestelmillä sekä järeämmässä mittakaavassa stanssilaitteistoilla. Valmistustapoja löytynee muitakin. Muutamat graafisen alan yritykset ovat jo ilahduttavan nopeasti lähteneet valmistamaan suojatuotteita, mutta lisää tarvitaan. Valjasta siis tuotantosi uuteen asentoon ja ota haaste vastaan.

Share: