Rotaatiokoneiden valmistajat yhdistymässä

2.3.2018 09:14Uutiset » Toimiala
Saksalainen Gotha Druck und Verpackung -yhtiö hankki lokakuussa 2017 Gossin Sunday 5000 -painokoneen. Kuva: Goss.

Rotaatiopainokoneita valmistavat Goss ja manroland websystems ovat sopineet yhdistymisestä. Näitä offset-painokoneita käytetään sanomalehtien painamisessa sekä kaupallisessa ja pakkauspainamisessa.

Kovien kilpailijoiden yhdistymisen takana on isojen rotaatiopainokoneiden markkinoiden supistuminen viime vuosina. Tähän on erityisesti vaikuttanut sanomalehtien levikin väheneminen.

Uudesta yrityksestä tulee alan globaali markkinajohtaja. Yhdistymisen toteutuminen vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksymistä. Yhdistyminen toteutunee vuoden puoliväliin mennessä. Uudella yhtiöllä olisi myös digitaalisia viimeistelymoduleita painolinjoihin.

Uuden yhtiön omistaisivat puoleksi Gossin nykyinen omistaja American Industrial Partners ja manrolandin omistaja, saksalainen Possehl Group. Tiedotteen mukaan uusi yhtiö hyötyy yhdistyvien yhtiöiden toisiaan täydentävistä markkinoista, tekniikoista ja palveluverkoista.

– Tämä yhdistelmä auttaa meitä saavuttamaan laajasti synergiaa asiakkaidemme palvelemiseen optimaalisesti. Tavoitteena on parhaan tuotevalikoiman ja palvelun tarjoaminen globaalisti, sanoo Gossin toimitusjohtaja Mohit Uberoi.

Contiweb jää itsenäiseksi yhtiöksi

Yhdistymisen ulkopuolelle jää itsenäiseksi yhtiöksi Contiweb, joka toimittaa kuivauslaitteita ja rullapainamiseen liittyviä laitteita ja tarvikkeita. Contiwebin omistaa jatkossa American Industrial Partners. Yhtiön pääkonttori on Hollannissa.

Painoalan laitteistojen toimittajakentässä on tapahtunut viime aikoina muitakin suuria liikkeitä. Näitä ovat Xeroxin ja Fuji Xeroxin suunniteltu yhdistyminen sekä Kolbusin viimeistelylaitteiden myynti Muller Martinille.

Reino Lantto

Share: