Kolbuksen kirjasidontatekniikka Müller Martinille

30.1.2018 08:30Uutiset » Toimiala
Kuva: Kolbus.

Müller Martini ottaa haltuunsa Kolbuksen kirjansidontaliiketoiminnan. Kauppaan kuuluvat myös varaosat ja kaikkien maailmassa asennettujen Kolbuksen kirjansidontalaittein huolto. Kolbus aikoo keskittyä pakkausten ja koteloiden valmistamiseen, osien tuotantoon ja valimotoimintaan.

– Graafisessa teollisuudessa on viime vuosina tapahtunut rakenteellisia muutoksia ja markkinamme on sekä supistunut että muuttunut monipuolisemmaksi. Asiakkaamme tarvitsevat jatkuvasti innovaatioita, jotka on tuotettava pienemmillä myyntimäärillä. Asiakkaamme hyötyvät kirjansidontaliiketoiminnan yhdistymisestä, sanoo Bruno Müller, Müller Martinin toimitusjohtaja.

Müllerin mukaan yhdistyminen varmistaa pehmeäkantisten ja kovakantisten kirjojen sidontatekniikan tulevaisuuden. Kolbuksen kirjansidontalaitteiden liiketoiminta ja 20 työntekijää Rahdenissa siirtyvät uudelle Müller Martini Buchbinde-Systeme -yhtiölle.

Saksalaisen Kolbuksen toimitusjohtaja Kai Büntemeyer uskoo liiketoimintakaupan antavan yhtiölle avaimia menestykseen tulevaisuudessa.

– Pakkausmarkkinat ovat kasvaneet jatkuvasti viime vuosina. Näemme tässä paljon mahdollisuuksia ja tulemme laajentamaan tätä toimintaamme. Näkymät ovat myös erittäin hyvät teknologiateollisuuden komponenttien valmistuksessa.

Share: