Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Paperiliitto jatkaa UPM:n lakkoa helmikuussa

20.1.2022 15:08Uutiset » Toimiala
Lakko vaikuttaa mm. aikakauslehtipaperin saatavuuteen. Kuva: UPM.

Lakot UPM:n Suomen tehtailla alkoivat 1. tammikuuta ja jatkuvat 19.2.2022 asti, mikäli uusista työehtosopimuksista ei päästä sopimukseen ennen sitä. Paperiliitto päätti 20.1. jatkaa lakkoaan kahdella viikolla. Myös Sähköliitto jatkaa lakkoaan 19.2. asti.

Ammattiliitto Pro sen sijaan lopettaa lakkonsa 5.2. Neuvotteluja ja sopimusta ei ole saatu aikaan UPM:n kanssa.

Lakot vaikuttavat suuresti paperien ja etikettimateriaalien toimituksiin. Varsinkin painopapereista on pulaa koko Euroopassa ja Suomessakin.

UPM:n liiketoiminnoista lakon piirissä ovat UPM Pulp, UPM Biofuels, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers ja UPM Raflatac. Paperiliiton mukaan syynä lakon jatkamiseen on se, että Paperiliiton aloitteet eivät ole saaneet UPM:ssä vastakaikua.

Lakko on myös sulkenut ruotsalaisen BillerudKorsnäsin Pietarsaaren tehtaan. Se on käyttänyt UPM:n vieressä olevan tehtaan selluloosaa ja energiaa tuotannossaan. BillerudKorsnäsin tehtaalla on valmistettu vuosittain 200 000 tonnia pakkausmateriaaleja.

UPM pyrkii tiedotteen mukaan vastaamaan asiakaskysyntään lakon aikana Suomen ulkopuolisilta tehtailtaan mahdollisuuksien mukaan. UPM ei tässä vaiheessa julkista arviota lakon taloudellisista vaikutuksista.

Paperimarkkinoilla on tiukka tilanne ja hinnat ovat nousseet nopeasti.

Array
Share: