Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Paperiliitto jatkaa lakkoaan – sovittelu käynnissä

16.3.2022 13:24Uutiset » Toimiala
Kuva: UPM.

Paperiliitto on päättänyt jatkaa lakkoaan UPM:n toimipaikoilla 16.4. saakka, koska neuvottelutulosta ei ole saatu aikaan osapuolten neuvotteluissa. Työriidan ratkaiseminen jatkuu nyt sovittelussa. Paperiliiton lakko UPM:ssä on jatkunut vuoden alusta alkaen.

Viime viikot Paperiliitto ja UPM ovat neuvotelleet keskenään. Koska ratkaisua ei edelleenkään ole löydetty, osapuolet ovat tavanneet sovittelussa. Selluliiketoimintaa koskeva sovittelu jatkuu keskiviikkona ja torstaina. Sovittelija on Leo Suomaa Valtakunnansovittelijan toimistosta. Sovittelua auttaa se, että UPM Pulp on ilmoittanut Twitterissä, että se ei enää vaadi työajan pidentämistä neuvotteluissa. Tämä on ollut yksi keskeisistä kiistakysymyksistä neuvotteluissa.

Meneillään oleva lakko koskee kaikkia päättyneen paperiteollisuuden työehtosopimuksen alaisia töitä lukuun ottamatta suojelutöitä, joissa on noin 200 paperiliittolaista tehtaiden voimalaitoksilla ja vedenkäsittelyssä.

– Viime viikkoina osapuolet ovat neuvotelleet pääasiassa keskenään. Tiiviistä neuvotteluista huolimatta sopimuksiin ei ole päästy. Sen vuoksi neuvottelut jatkuvat UPM Pulpin osalta nyt sovittelijan johdolla, sanoo UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén tiedotteessa.

Lakon aikana UPM pyrkii mahdollisuuksien mukaan vastaamaan asiakaskysyntään Suomen ulkopuolisilta tehtailtaan. UPM ei tässä vaiheessa julkista arviota lakon taloudellisista vaikutuksista.

Lakko vaikuttaa merkittävästi painopapereiden ja pakkausmateriaalien tuotantoon. Tästä ovat varoittaneet useat alan järjestöt kuten Intergraf ja Finat.

Share: