Kodak luopumassa Prosper-painokoneistaan

16.3.2016Yleinen
Kodakin Prosper 6000-painokone. Kuva Kodak.
Kodakin Prosper 6000-painokone. Kuva Kodak.

Kodak on ilmoittanut neuvottelevansa mahdollisten ostajien kanssa Prosper-painokoneiden liiketoiminnan myymisestä. Liiketoimintaan kuuluu mustesuihkupainokoneita ja niihin liittyviä tuotteita.

– Prosper-liiketoiminnalla on huomattavaa potentiaalia kasvuun. Sen pystyy parhaiten saamaan aikaan yritys, jolla on suurempi myynnin ja jakelun jalansija digitaalisilla painomarkkinoilla, sanoo Kodakin toimitusjohtaja Jeff Clarke tiedotteessa.

Kodak uskoo uuden Ultrastream-tekniikkansa mahdollistavan Prosperin kasvua markkinoilla. Kodak esittelee Ultrastream-tulostuspäätä drupassa touko-kesäkuussa. Sitä tullaan tarjoamaan OEM-tuotteena laitevalmistajille.

Yksi potentiaalinen ostaja voisi olla Flint Group, joka juuri osti Xeikonin ja perusti digitaalisen painamisen divisioonan. Kodakin mustesuihkuratkaisut voisivat olla hyvä lisä Xeikonin tooneritekniikalle. Offsetvalmistajista potentiaalisia voisivat olla Manroland tai KBA. Digipainokonevalmistajista yksi vaihtoehto voisi olla kenties Xerox, jolla toisaalta jo on mustesuihkutekniikkaa muutaman vuoden takaisen Impika-yritysoston ansiosta.

Kodak aikoo myös luopua silver metal mesh -tekniikan kehittämisestä kosketusnäyttöihin ja keskittyä tekniikassa kupariin. Yhtiö jatkaa kuitenkin hopeahalidifilmin tuotantoa kosketusnäyttöjen valmistajille.

Share: