Yrityksen omaa sisältöä

HP:ltä harkittu pisto tekstiilimarkkinoille

HP STITCH sublimaatiotulostimet

HP teki uusien HP STITCH -tulostimiensa ja edistyksellisen dye-sub-teknologiansa ansiosta tarkkaan harkitun piston tekstiiliteollisuuden jättimarkkinoille keväällä 2019. HP lanseerasi HP STITCH -tekstiilitulostimien sarjan huhtikuussa kansainvälisillä messuilla (ISA U.S. & FESPA München). Sarjaan kuuluu kolme HP STITCH -tulostinmallia: HP STITCH S300 ja S500 (64” eli 162 cm leveät) tulostimet ovat nopeita ja tehokkaita tuotantolaitteita ja suurin malli HP STITCH S1000 -tulostin tulostaa jopa 3,2 metrin leveydeltä. Suomessa HP STITCH S500 -tulostin sai ensiesittelyn HP:n kumppanin ja laitteen jälleenmyyjän Seri-Decon Demopäivillä syyskuussa.

STITCH tulostimiensa myötä HP vie tekstiilituotannon uudelle aikakaudelle, jossa tekstiilituotannon perinteiset haasteet värihallinnan ja materiaalihukan suhteen on ratkottu, ja ideat voidaan toteuttaa valmiiksi kankaaksi nopeasti.

HP STITCH Dye-Sub tulostinmallit

HP STITCH S300 on tehty helppokäyttöiseksi ja yksinkertaiseksi tulostimeksi, jolla voidaan toteuttaa sisustustekstiilejä, muodikkaita kankaita ja yksilöllisiä urheiluasuja. Tulostustarkkuus on 1200 dpi ja tulostusjälki on ensiluokkaisen tarkkaa. Värit ovat erittäin eläviä, liukuväritykset onnistuvat kerrasta toiseen ja värit toistuvat yhdenmukaisina läpi koko tulostustyön. S300:n maksimi tuotantonopeus on 34 m2 tunnissa.

HP STITCH S500 soveltuu vaativalle tekstiilitulostajalle, jotka arvostavat nopeutta, tarkkaa värihallintaa ja värien yhdenmukaisuutta kerrasta toiseen. Vaikka HP STITCH S500 on varustettu samalla jalustalla ja perusrakenteella kuin S300, on siinä tuplamäärä tulostuspäitä (8 kpl HP Thermal inkjet printheads), joiden ansiosta se on S300-tulostinta nopeampi ja tehokkaampi, ja pystyy tulostamaan jopa 110 m2 tunnissa. Tulostimeen integroitu HP Drop & Dry -kuivain kuivattaa värin sublimaatiopaperin pinnalta välittömästi, mikä mahdollistaa totuttua ohuempien (jopa 45 g) sublimaatiopapereiden käytön tuotannossa. Lisäksi STITCH S500 sisältää edistyksellisen materiaalinkerääjän ja Optical Media Advanced Sensorin (OMAS), joka tarkkailee jatkuvasti tulostusmateriaalin syöttöä, ettei materiaali rypisty, kupruile eikä mene vinoon.

HP STITCH S1000 on STITCH-sarjan lippulaiva. Se on teollisuustason 126 tuumaa leveä suurkokotulostin, jossa on 10 litran mustesäiliöt (CMYK). Toisin sanoen S1000 pystyy tulostamaan materiaaleja, joiden leveys on 320 cm ja jotka sopivat erinomaisesti ultrasuurten banderollien, lippujen, opasteiden ja sisustustekstiilien valmistamiseen. Tulostusnopeus on jopa 220 m2 tunnissa.

HP STITCH ratkoo tekstiilituotannon ongelmakohtia

Tekstiilien tulostamisessa käytettäviltä sublimaatiotulostimilta vaaditaan erikoisominaisuuksia värihallinnan, huoltotoimenpiteiden ja materiaalin käsittelyn suhteen. Tekstiilitulostuksessa käytettävät kankaat tai sublimaatiopaperit ovat suurissa painavissa rullissa, joiden käsittely vaatii erikoistoimenpiteitä. Eri kankaat päästävät eri lailla väriä läpi ja värihukka voi olla suurta, mikäli tulostetaan suoraan kankaalle.

HP STITCH -tulostimet tarjoavat perinteisen tekstiiliteollisuuden, kuten silkkipainamisen ja tekstiilitulostamisen, rinnalle uudenlaisia tuotantotapoja ja -mahdollisuuksia. HP STITCH tulostimiensa myötä HP vie tekstiilituotannon uudelle aikakaudelle, jossa voidaan nopeasti suunnitella ja toteuttaa räätälöityjä ja yksilöllisiä kankaita.

‒ HP on laittanut erityisen paljon paukkuja HP STITCH -tulostimien tuotekehityksessä tekstiilituotannon ongelmakohtien ratkaisemiseen, kuten värihallinnan parantamiseen, väri- ja materiaalihukan vähentämiseen sekä tekstiilituotannon nopeuttamiseen ja tehostamiseen, kertoo Seri-Decon myyntijohtaja Lassi Suoranta.

HP STITCH edut
HP STITCH dye-sub -tulostimilla helppoa ja luotettavaa värihallintaa, vähemmän väri- ja materiaalihukkaa sekä nopeutta ja tehokkuutta tekstiilituotantoon.

Helppoa ja luotettavaa värihallintaa ja samana toistuvat värit tuotannosta toiseen

HP STITCH tulostimilla voi tulostaa suoraan tekstiilille tai sublimaatiopaperille, tulostustyöstä riippuen. Huippuunsa viety värihallinta yhdessä tulostimeen integroidun spektrofotometrin kanssa mahdollistavat samana toistuvat värit kerta toisensa jälkeen.

‒ Kaikki HP STITCH -tulostimet tarjoavat nopeutta, helppoa värihallintaa ja värien yhdenmukaisuutta tuotannosta toiseen, sanoo Suoranta. ‒ HP STITCH -tulostimien tuotekehityksessä on tehty useita teknologisia innovaatioita, jotka tarjoavat kilpailukykyä tekstiilitulostamiseen. Esimerkiksi uudet laadukkaat HP dye-sub CMYK-värit ja Thermal-tulostuspäät ovat huippuunsa kehitetty. Ne yhdessä HP:n edistyksellisen tulostusteknologian kanssa takaavat yhdenmukaiset ja kestävät värit läpi koko tulostustyön sekä kerrasta toiseen, kertoo Suoranta.

HP:n mukaan tulostuspäiden suuttimien tiheys on nelinkertainen verrattuna muihin sublimaatiotulostimiin. Tulostusjälki on erinomaisen upea, tarkka (1200 x 1200 dpi) ja värikylläinen, ja värit toistuvat oikeina eri materiaaleilla. Lisäksi uusien profiilien luonti on tehty helpoksi, ja profiileita voi helposti jakaa ja hyödyntää HP:n pilvipalvelun kautta eri tulostimilla tai toimipisteissä.

Vähemmän väri- ja materiaalihukkaa

Tyypillisesti tekstiilituotannossa on painittu tuotannon tehottomuuden ja värihallinnan haasteiden kanssa. Kun värejä ei saada kohdilleen tai tulostuspään suutin on tukkeutunut ja tulosteessa näkyy ikävä raita, syntyy turhaa tekstiilijätettä ja myös väriä menee hukkaan. Värihallinnan ongelmat hidastavat tuotantoa entisestään.

HP STITCH -tulostimet pystyvät teknologisten innovaatioiden ‒ kuten uusien vesipohjaisten HP dye-sub-värien, HP Thermal printheadien, HP Smart Nozzle -kompensoinnin ‒ ansiosta taklaamaan monet värihallinnan perinteiset haasteet, ja virheitä syntyy entistä vähemmän. Tämä vähentää huomattavasti väri- ja materiaalihukkaa tekstiilituotannossa.

Nopeutta ja tehokkuutta ja automatisoituja toimenpiteitä

HP STITCHissä on monia teknisiä ominaisuuksia, jotka nopeuttavat tekstiilituotannon prosesseja ja helpottavat operaattorin työtä.

HP STITCH -tulostimet on suunniteltu nopeuttamaan tekstiilituotannon prosesseja ja helpottamaan operaattorin työtä. Manuaaliset huoltotoimenpiteet on minimoitu, ja automatisoidut ja ennakoivat huoltotoimenpiteet pitävät koneen puhtaana ja hyvässä kunnossa, mikä parantaa tulostuksen laatua ja helpottaa operaattorin työtä.

HP STITCHissä on uusia sisäänrakennettuja ja automaattisia ominaisuuksia, jotka helpottavat koneen käyttäjän työtä. HP Smart Nozzle Compensation -järjestelmä korvaa tukkeutuneet tulostuspään suuttimet (nozzles) automaattisesti ja säätää värien ja musteen tiheyttä lennossa siten, että virheitä on huomattavasti vähemmän. HP STITCH on ensimmäinen sublimaatiotulostin, jossa käyttäjä pystyy itse helposti vaihtamaan tulostuspään, mikä vähentää seisonta-aikaa ja huoltokustannuksia.

Tulostimeen on integroitu Drop & Dry Printzone -kuivuri, joka kuivattaa värin sublimaatiopaperin pinnalta välittömästi, mikä mahdollistaa totuttua ohuempien siirtopapereiden käytön tuotannossa. HP:n Thermal-tulostuspäät toimivat erittäin hyvin kuivurin kanssa, eivätkä tukkeudu voimakkaasta lämmöstä.

HP STITCH ja lukuisat sovelluskohteet

HP STITCH -tulostimella toteutetaan tekstiilejä sisustamiseen, mainoksiin ja opasteisiin sekä urheilu- ja muotivaatteisiin.

HP STITCH -tulostimella toteutat tekstiilejä sisustamiseen, mainoksiin ja opasteisiin sekä urheilu- ja muotivaatteisiin.

HP STITCH -tulostimella voidaan tulostaa polyesterkankaille erilaisia sisustustekstiilejä tyynyistä pöytäliinoihin ja vuodevaatteista verhoihin jne. Tulostimella saavutetaan yhdenmukaiset, samana toistuvat ja kestävät värit tuotannosta toiseen. Tulostusjälki on upea ja värit kestävät myös pesusta toiseen.

Sisustustekstiilien lisäksi HP STITCH on luotu Soft Signage -tekstiilien kuten kankaisten mainosten, opasteiden, banderollien, lippujen tai promootiotuotteiden tuotantoon. Musta on oikeasti mustaa ja värit, toistuvat tarkasti ja erittäin värikylläisinä.

HP STITCHillä onnistuu myös muoti- ja urheiluvaatteiden tulostaminen ja sillä voidaan nopeasti toteuttaa esim. pelipaidat, joukkueasut, trikoot tai viimeisimmät muotiasut polyesterkankaille. Tulostin tarjoaa nopeutta ja erittäin tarkkaa värihallintaa sekä värien yhdenmukaisuutta eri materiaaleilla kerta toisensa jälkeen.

Kiinnostuitko? Lue lisää HP STITCH -tulostimista Seri-Decon nettisivuilta tai varaa HP STITCH esittely (puh. 010 841 8080).

Lisätietoa:

  • Lassi Suoranta, myyntijohtaja, Seri-Deco Oy
  • Hanna Jauhola, markkinointipäällikkö, Seri-Deco Oy

Seri-Deco maahantuo ja jälleenmyy HP STITCH, HP Latex, HP PageWide ja HP Designjet -suurkokotulostimia Suomessa. Seri-Deco on HP Gold Partner. 

Huom.! Huippulaatuinen sublimaatiotuotanto edellyttää myös laadukasta sublimaatiokalenteria tai -prässiä HP STITCH -tulostimien rinnalle. Seri-Deco suosittelee HP STITCHin rinnalle esimerkiksi Klieverikin laadukasta kalenteria. 

Katso yrityksen Seri-Deco estradisivu
Share: