Yritysten kustannustukea voi hakea uudelleen

26.11.2020 10:18Uutiset » Toimiala
Uutta kustannustukea voi nyt hakea, vaikka yritys olisi jo saanut muita suoria koronatukia. Kuva: Medialiitto.

Koronaepidemiasta kärsineille yrityksille tarkoitettu yleinen kustannustuki aukeaa joulukuun lopulla uudelleen haettavaksi. Kustannustukea on haettava 26.2.2021 mennessä Valtiokonttorista. Määrärahaa on varattu kaikkiaan 550 miljoonaa euroa.

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona kustannustuen toisen vaiheen lain, joka muuttaa tuen ehtoja hieman ensimmäisestä hakukierroksesta.

Tukea voivat hakea kaikki yritykset, joiden liikevaihto on pienentynyt koronan vuoksi vähintään 30 prosenttia edellisvuodesta. Tarkastelujakso on 1.6.–31.10.2020. Tukeen oikeuttavan liikevaihdon minimiraja poistetaan. Pienin maksettava tuki on edelleen 2000 euroa.

Kustannustukea voi nyt hakea, vaikka yritys olisi jo saanut muita suoria koronatukia. Myönnetyt tuet huomioidaan kuitenkin siten, että tuet yhteenlaskettuina eivät saa ylittää 800 000 euroa. Yhdeltä tukikaudelta maksimi on 500 000 euroa.

Journalismin korotukea haki 119 yritystä

Journalismin koronatukea on hakenut 119 yritystä yhteensä 271 tiedotusvälineelle: sanomalehdille, aikakauslehdille ja verkkojulkaisuille sekä radio- ja tv-kanaville. Traficom tekee tukipäätökset vuoden loppuun mennessä.

Tukea myönnetään journalistista työtä tekevien henkilöiden palkkoihin ja freelance-palkkioihin kaikille tukea hakeneille ja edellytykset täyttäville tiedotusvälineille. Tuen saamisen edellytyksenä on mm. mediamyynnin ja liikevaihdon merkittävä väheneminen koronaepidemian seurauksena.

Share: