Yliopistopaino uudisti digitaalisen tuotantonsa

14.10.2009 11:59Uutiset » Toimiala

Xerox on uudistanut Helsingin Yliopistopainon digitaalisen tuotantoympäristön toimittamalla sille Xerox DocuColor 8002-, Xerox iGen4- sekä Xerox 700 -väripainokoneet. Kaikissa digitaalisissa väripainokoneissa on yhtenäinen Xerox FreeFlow -työnkulkuratkaisu sekä automaattinen värinhallinta. Sopimus sisältää myös Xerox FreeFlow Web Services -ratkaisun, jolla rakennetaan Yliopistopainolle painotöiden verkkokauppajärjestelmä.

Lisäksi sopimus sisältää täyden huoltopalvelun sekä järjestelmän käyttöön ja hallintaan liittyvän koulutuksen. Asennukset ja laitteiden käyttökoulutus saatiin valmiiksi suunnitelmien mukaisesti syyskuun lopulla. Verkkokauppajärjestelmä valmistuu tämän syksyn kuluessa.

– Uudistimme digitaalisen tuotantoympäristömme markkinoiden parhaalla teknologialla. Kyseessä on meille hyvin strateginen investointi, sillä pystymme nyt tarjoamaan asiakkaillemme digitaaliseen värituotantoon laadukkaamman, suorituskykyisemmän ja nopeamman tuotantoympäristön monipuolisten painotöiden toteuttamiseen. Tuottavuutemme ja joustavuutemme paranee investoinnin myötä selvästi, sillä digitaalisen värituotannon automaatioaste on nyt merkittävästi aiempaa parempi, kertoo Yliopistopainon toimitusjohtaja Reino Lantto.

“Markkinoiden uusjako käynnissä”

Yliopistopaino on aina kulkenut digitaalisen painamisen eturintamassa Suomessa, ja painotoiminnan liikevaihdosta kertyy jo yli puolet digitaalisesta painamisesta.

– Töiden määrä kasvaa digipuolella offset-painamista selvästi nopeammin, erityisen voimakasta kasvu on digitaalisessa väripainamisessa. Toimialallamme on käynnissä parhaillaan markkinoiden uusjako, ja meille tämä investointi takaa erinomaisen mahdollisuuden vahvistaa markkina-asemaamme digitaalisen väripainamisen markkinassa, kertoo Lantto.

Digitaalisen tuotantoympäristön uudistaminen uusimmalla Xerox-teknologialla tuo Yliopistopainolle vähintään 30 prosenttia tehokkaamman tuotantokapasiteetin aiempaan verrattuna.

– Yliopistopaino kulkee teknologisen kehityksen terävimmässä kärjessä ottamalla rohkeasti käyttöön uusia ja entistä tehokkaampia toimintamalleja ja palvelustrategioita. Yliopistopainon käytössä on nyt sekä laitteiston että ohjelmistojen osalta digitaalisen painoteknologian edistyneimmät työkalut, kertoo myyntijohtaja Johanna Starck Xeroxilta.

Painotyöt kätevästi verkosta

Toimitukseen sisältyy myös Xerox FreeFlow™ Web Services -ratkaisu, jonka avulla voidaan tarjota Yliopistopainon asiakkaille mahdollisuus tilata esimerkiksi pikapainotuotteet suoraan verkosta. Ratkaisu mahdollistaa vakiopainotuotteiden, kuten esimerkiksi käyntikorttien tai vaikkapa julisteiden tilaamisen verkosta. Verkkoratkaisu rakennetaan toimimaan saumattomasti laitekannan ja työnkulun kanssa, jolloin verkkotilaukset voidaan kätevästi ohjata tuotantoon.

– Parhaillaan rakennettavan verkkokauppajärjestelmän ansiosta voimme pian tarjota palvelujamme koko valtakunnan laajuisesti, kun tähän mennessä olemme toimineet pääosin pääkaupunkiseudulla. Tämä on hieno mahdollisuus, sanoo Lantto.

Yliopistopaino on Joutsenmerkitty painotalo.

– Sertifikaatin määräykset kiristyvät. Xeroxin teknologiaratkaisut tarjoavat meille myös hyvät edellytykset toimia ympäristöystävällisesti. Esimerkiksi iGen4:ssa käytetyt värit ovat myrkyttömiä, ja uusimmat painokoneet tuottavat muutenkin entistä vähemmän jätettä, kertoo Reino Lantto.

Linkki: www.yliopistopaino.fi

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: