Ylen ja HS:n toimitusten johdot uudistuvat

21.8.2014 08:03Uutiset » Toimiala

Helsingin Sanomien päätoimittaja Riikka Venäläinen (kuvassa) on jättänyt tehtävänsä ja siirtyy Yleisradion Uutis- ja ajankohtaistoimintaan käynnistämään ja vetämään uutta, 1.1.2015 toimintansa aloittavaa Yhteiskunta-toimitusryhmää. Lisäksi Yleen tulee kolme muuta toimitusryhmää. Myös HS suunnittelee rakenteellisia uudistuksia toimituksen johtoon.

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan toimintamalli ja organisaatio uudistuvat 2015 alussa. Perinteinen jako uutis- ja ajankohtaistoimituksiin poistuu. Toimitukset erikoistuvat tulevaisuudessa aiheisiin, jotka jaotellaan neljään aihekokonaisuuteen: Maailma, Suomi, Yhteiskunta ja Urheilu.

Uuden Maailma-osaston päälliköksi on nimitetty Elina Ravantti, joka toimii nyt ulkomaan uutistoimituksen päällikkönä. Ravantti aloittaa tehtävässään lokakuun alussa. Suomi-osastoa alkaa johtaa nykyinen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko, joka on aiemmin toiminut muun muassa YleX:n ohjelmapäällikkönä. Urheilu-osaston päälliköksi on valittu nykyinen urheilupäällikkö Panu Pokkinen.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi kertoo, että HS:n toimituksen johtoon on Venäläisen lähdön myötä suunnitteilla rakenteellisia uudistuksia. Niemen mukaan suunnitteilla on johtamismalli, joka vastaa parhaiten tulevaisuuden tarpeisiin.

Share: