Yleisötilaisuuksien aukeamisesta lisää tietoa

18.5.2021 08:00Uutiset » Toimiala
Maailma kylässä festivaali on kansoittanut Kaisaniemen puistoa Helsingissä, mutta tänä vuonna se järjestetään virtuaalisena. Kuva: Maailma kylässä festivaali/Saara Kivimäki.

Turvavälein ja terveysturvallisesti järjestetyt yleisötilaisuudet pääsevät avautumaan toukokuussa. Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt valtakunnallisista toimenpidetasoista luopumisesta, ja rajoituspäätökset siirtyvät alueellisten ja paikallisten viranomaisten vastuulle. Tapahtumateollisuuden tilannehuoneesta saa tietoa siitä, mikä on yleisötilaisuuksien rajoitustilanne alueittain.

Ministeriön suositusten mukaisesti alueelliset viranomaiset voivat tehdä päätöksen, jolla yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia voitaisiin järjestää epidemian perustason alueella, kun noudatetaan terveysturvallisuuskäytänteitä ja huolehditaan turvavälien toteutumisesta.

Kiihtymisvaiheen alueilla ministeriön ohjaus on muutoin sama, mutta terveysturvallisuusvelvoitteet astuisivat voimaan sisätiloissa järjestettävien tilaisuuksien osalta yli 10 henkilön yleisötilaisuuksissa.

– Tämä on jälleen askel eteenpäin tapahtumien turvallisessa ja odotetussa avautumisessa. Kuitenkin ministeriön ohjaus on vielä eri toimialoja eriarvoistavaa. Yleisötilaisuuksia koskevat edelleen tiukemmat määräykset kuin muuta asiakastiloissa järjestettävää ja ihmisiä yhteen kokoavaa toimintaa, kertoo Tapahtumateollisuus ry:n johtaja Maria Sahlstedt.

Tapahtumateollisuus julkaisi viime viikolla verkkosivuillaan tilannehuoneen, joka kokoaa yhteen tietoa epidemiatilanteesta ja yleisötilaisuuksien rajoituksista alueittain. Tilannehuoneesta löytyy myös Tapahtumateollisuuden kokonaisarvio rajoitustilanteesta.

Aluehallintovirastot järjestävät tällä viikolla infotilaisuuksia, joissa asiantuntija vastaavat yleisiin tapahtumajärjestäjien esittämiin kysymyksiin. Kaikki tilaisuudet tallennetaan, ja tallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan viraston YouTube-kanavalla.

Share: