Yle panostaa kotimaiseen mediatuotantoon

13.11.2013 09:29Uutiset » Toimiala

Yleisradio lisää vuonna 2014 panostuksia kotimaiseen mediatuotantoon sekä kulttuuria edistäviin hankkeisiin noin 9,5 miljoonaa euroa, mikä vastaa Yle-veron suunniteltua indeksikorotusta. Lisäys ohjautuisi kotimaisiin ohjelmahankintoihin, musiikin tekijänoikeuksiin, ohjelmien verkkotarjonnan lisäämiseen sekä muihin kotimaisiin sisältöihin.

– Verotuotto ja sen tarkistus ovat tärkeä tuki kotimaiselle mediatoimialalle vaikeassa suhdannetilanteessa, sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Ilkka Kantola.

Hallintoneuvosto sai selvityksen ja keskusteli mahdollisuudesta uudenlaiseen yhteistyöhön lehdistön kanssa. Yhtiö ei pidä paluuta STT:n asiakkaaksi hyvänä ratkaisuna, mutta on valmis pohtimaan omien sisältöjensä avaamista muun suomalaisen median käyttöön.

Yleisradio tehostaa omaa toimintaansa eikä omaa henkilökuntaa lisätä. Vuoden 2013 alusta voimaan tulleen rahoitusratkaisun myötä Yle on lisännyt kotimaisia ohjelmahankintoja ja musiikin tekijänoikeuskorvauksia vuositasolla yli kymmenellä miljoonalla eurolla.

Share: