XES sai arsenaaliinsa d.genin

29.1.2013 11:17Uutiset » Toimiala

Eteläkorealainen digitaalisten suoratekstiilitulostimien (direct-to-textile) valmistaja d.gen on tehnyt jälleenmyyntisopimuksen Teijo Tirrosen vetämän XES Oy:n kanssa. Edustus palaa nyt juurilleen, sillä vuodet 2003–2006 d.gen oli XES’sin arsenaalissa. Viimeisimmät vuodet d.genin laitteita ovat Suomessa edustaneet sekä Océ-Finland että Sesoma.

– Tällä hetkellä tekstiilien digitaalinen suoratulostus on Suomessa vähäistä. Laitteiden määrä on paljon jäljessä esimerkiksi Ruotsia ja Tanskaa. Potentiaalia on siis paljon, kertovat d.genin Euroopan liiketoimintajohtaja Andrea Negretti sekä Teijo Tirronen.

Edullisimmillaan d.genin laitteiston saa reilulla 40 000 eurolla. Kyseessä on silloin entry-level tason Teleios Black, joka suoratulostaa tekstiiliä 180 cm leveydeltä. Teleios Black korvaa vähitellen markkinoille 7 vuotta sitten tulleen Teleios V8 -laitteen.

– Edullinen hankintahinta yhdistettynä kasvaneeseen tuotantonopeuteen tekee laitteesta erittäin kiinnostavan keskisuureen tekstiilitulostukseen, Tirronen kertoo.

Uusi Teleios Grande puolestaan edustaa kokonsa ja nopeutensa puolesta tekstiilitulostuksen kärkeä. 3,3 metrin tulostusleveys ja 190 m2/h maksimituotantonopeus kertovat omaa kieltään. Järeimmissä laitteissa käytetään Ricoh Gen 4 -tulostuspäitä, jotka sopivat teolliseen tuotantoon, kun taas edullisemmissa laitteissa käytetään Epsonin tulostuspäitä.

Lisää aiheesta tällä viikolla ilmestyvässä vuoden ensimmäisessä Print&Media-lehdessä.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: