Xeroxin ja Fujin yhdistyminen peruuntuu

16.5.2018 09:35Uutiset » Toimiala
Xeroxin toimistorakennus Rochesterissa USA:ssa. Kuva: Xerox.

Xeroxin ja Fujifilmin yhdistymissuunnitelma näyttää kaatuvan lopullisesti. Tapahtumien uusin käänne on, että Xerox on perunut yhdistymisen vedoten osakkeenomistajien vastustukseen ja muuttuneisiin olosuhteisiin.

Xerox kertoo nyt sopineensa uudelleen yrityskaupan perumisesta suursijoittajien Carl Icahnin ja Darwin Deasonin kanssa. Sopimuksen perusteella Xeroxin toimitusjohtaja Jeff Jacobson sekä kuusi hallituksen jäsentä ovat eronneet. Hallitukseen on uusina jäseninä tullut Icahnin ja Deasonin hyväksymiä jäseniä. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetään John Visentin.

Icahn ja Deason ovat vastustaneet kaikin keinoin tammikuussa hyväksyttyä fuusiota, jonka mukaan Fujifilm ostaisi Xeroxin ja yhdistäisi sen sitten Fuji Xerox -yhteisyritykseen. Uuden Xeroxin liikevaihto olisi ollut noin 18 miljardia dollaria. Fujifilm olisi omistanut uudesta yhtiöstä 50,1 % ja Xeroxin osakkeenomistajat loput.

Fujifilm pahoittelee Xeroxin yksipuolista päätöstä kaupan perumisesta ja toivoo uuden hallituksen vielä harkitsevan asiaa uudelleen.

Yhdysvaltalainen oikeusistuin päätti 27.4. keskeyttää fuusion toimeenpanon. Fujifilm valitti päätöksestä ja vaati Xeroxin uutta hallitusta pitämään kiinni yhdistymissuunnitelmasta. Fujifilmin mukaan yhdistyminen olisi Xeroxin tulevaisuuden kannalta paras ratkaisu. Myös Xerox on valittanut oikeusistuimen päätöksestä.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: