Xerox panostaa uusiin liiketoimintoihin

28.1.2021 14:57Uutiset » Toimiala
Xerox on aloittanut ensimmäiset juoksevan metallin Element X 3D -tulostimen toimitukset. Kuva: Xerox.

Xerox suunnittelee tekevänsä omia liiketoimintoja nykyisistä ohjelmistojen, rahoituksen ja PARC Innovationin toiminnoistaan. Konserni käynnistää myös 250 miljoonan dollarin pääomarahaston investoidakseen startup-yrityksiin ja kasvaviin liiketoimintoihin.

Uusista toiminnoista tiedotettiin Xeroxin viime vuoden tuloksen julkistamisen yhteydessä. Uudet liiketoiminnot on tarkoitus saada käyntiin vuona 2022.

Xeroxin toimitusjohtaja John Visentin mukaan konserni on asemoitunut kasvuun palaamiseen ja laajentumiseen uusille markkinoille vuonna 2021 koronapandemiasta huolimatta. Pandemia vaikutti vahvasti vuoden 2020 liikevaihtoon, joka laski 22,5 % ja oli 7,02 miljardia dollaria. Operatiivinen voitto laski 464 miljoonaan dollariin. Laitemyynti laski kaikissa muissa kategorioissa paitsi aloitustason mustavalkotulostimissa.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä Xerox lanseerasi Visentin mukaan merkittäviä uutuuksia kaikissa tuotesegmenteissään. Uudistukset jatkuvat ja konserni jatkaa myös yritysostojen selvittämistä. Viime vuonna Xerox teki kariutuneen ostotarjouksen HP:stä.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: