Xerox panostaa pakkausalaan ja 3D-tulostamiseen

13.2.2019 08:32Uutiset » Toimiala
Xeroxin Iridesse-painokoneella voi tehdä erikoistehosteita. Kuva: Xerox.

Xerox on kertonut sijoittajatilaisuudessa panostavansa lisää pakkausalaan ja 3D-tulostamiseen. Kehitteillä on myös uusi painotekniikka, joka on jotakin muuta kuin elektrofotografia ja mustesuihkutulostaminen.

Uutta digitaalista tulostamistekniikkaa kehitetään pakkausalalle ja 3D-tulostamiseen. Sen tavoitteena on vähentää dramaattisesti kustannuksia ja laajentaa tulostamiseen soveltuvaa materiaalivalikoimaa nykyisiin injket- ja tooneritekniikoihin verrattuna. Kehitystyöstä kertoi sijoittajatilaisuudessa Xeroxin tekniikkajohtaja Steve Hoover.

– Brändit haluavat digitaalisesti painettuja pakkauksia, mutta värit ovat liian kalliita ja erityisesti kalvoille ja folioille on hankalaa painaa, Hoover sanoi.

Uuden tekniikan kehittäminen liittyy Xeroxin pitkän ajan tavoitteeseen laajentaa digitaalisesti painettavan pakkausmateriaalin markkinaa.

Xerox haluaa myös kehittää 3D-tulostamista prototyyppien tulostamisesta laajempaan tuotantoon. Tavoitteena on yksinkertaistaa tuotantoprosessia, laajentaa materiaalivalikoimaa ja vähentää kustannuksia. Xerox on juuri ostanut startup-yritys Vader Systemsin, joka on kehittänyt sulaa metallia käyttävän tulostusprosessin.

Xeroxin toimitusjohtaja John Visentin esitteli tilaisuudessa yrityksen kolmen vuoden kehitysohjelman. Se keskittyy aluksi toiminnan uudelleenjärjestämiseen sekä kannattavuuden parantamiseen ja sitten kasvuun uusilla markkinoilla, joihin kuuluvat pakkausala ja 3D-tulostaminen. Tähän liittyen tavoitteena on alentaa inkjet-laitteiden ja erikoistehosteita tuottavien toonerilaitteiden kustannuksia.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: