Xerox kauppoihin Ifolorin ja Nykypainon kanssa

17.11.2010 12:02Uutiset » Toimiala

Kättely

Lokakuun AGI-lehdessä kerrotuista Xerox-investoinneista on tullut lisätietoa. Suomen suosituin kuvapalveluyritys Ifolor tilasi kolme uutta iGen4-painokonetta ja Nykypaino on puolestaan investoinut ensimmäisenä Suomessa uuteen Graftec-messuilla esiteltyyn Xerox Color 1000 Press -painokoneeseen.

Ifolor päivitti tuotantolaitteistoaan Xeroxin edistyksellisillä iGen4-painokoneilla. Painokoneiden päivityksellä haluttiin parantaa laatua, lisätä tehokkuutta sekä painaa isompaa arkkikokoa. Uusien laitteiden myötä myös tuotekehityksen uskotaan helpottuvan. Ifolorin kauppaan sisältyi kolme Xerox iGen4-painokonetta, joista kahdella voi tulostaa arkkipainokoneiden suurinta kuvakokoa (364 x 660 mm).

– Suuri arkkikoko tuo tuotekehitykseemme lisämahdollisuuksia muun muassa suurempien tuotteiden, kuten kirjojen ja kalentereiden muodossa. Lisäksi pystymme nyt painamaan kaikki kirjojen kannet Xeroxilla, mikä yksinkertaistaa ja tehostaa valmistusprosessiamme. Asiakaskuntamme on tottunut valokuvalaatuun, joka on melkoinen haaste digipainokoneelle. Toistaiseksi Xerox iGen on parhaiten täyttänyt nämä kriteerit, Ifolorin tuotantojohtaja Timo Jokinen kommentoi kauppaa.

Xeroxin ja Ifolorin välillä toteutuneen kaupan taustalla oli pitkään jatkunut ja hyvin sujunut yhteistyö. Painokoneiden päivitys oli Jokisen mukaan edessä ennemmin tai myöhemmin, mutta uusiin laitteisiin haluttiin panostaa jo hyvissä ajoin. Näin Ifolorin asiakkaat pääsevät hyötymään heti uusien laitteiden tuomista hyödyistä, kuten tasaisemmasta laadusta ja nopeammista toimitusajoista.

– Ifolorin kaltainen kuvatuotteita tarjoava toimija odottaa tuotantolaitteistoltaan parasta mahdollista laatua ja korkeaa tuottavuutta. iGen4 –painokoneilla tuotetut korkean laadun ja volyymin sovellukset auttavat palveluntuottajia kaatamaan raja-aitoja digitaalisen painamisen suhteen ja mahdollistavat kasvua, High Volume Colour Specialist Janne Tilli Xeroxilta kertoo.

Xerox iGen4- painokoneiden suuremman kuvakoon tuotteet ovat kasvava trendi kuvatuotteiden alalla. Persoonallisten julisteiden, taulujen ja kirjojen suosio kasvaa samalla kun niiden tekeminen ja tilaaminen helpottuu. Asiakaslähtöisyys ohjaa tuotekehitystä voimakkaasti myös Ifolorilla.

”Erilaiset painetut kuvatuotteet ovat yhä suositumpia lahjoja, sisustustuotteita ja omien muistojen säilyttämispaikkoja. Yhä useammat tuntuvat ymmärtävän, että kuvat eivät ole turvassa tietokoneen kovalevyllä eivätkä ilahduta siellä ketään. Tämän hetken suosituin kuvatuote on kuvakirja ja niiden suosio kasvaa huimaa vauhtia edelleen. Ifolor onkin markkinajohtaja kuvakirjojen valmistuksessa Suomessa, Jokinen lopettaa.

Nykypainolle ensimmäinen “tonninen”

Neljänkymmenen vuoden monipuolisen painokokemuksen omaava Nykypaino Oy vakuuttui Graftec-messuilla Xeroxin uuden Color 1000 Press -painokoneen laadusta ja ominaisuuksista niin paljon, että teki tilauksen saman tien. Nyt käyttöön asennettu painokone on ensimmäinen Color 1000 Press -laite Suomessa.

Nykypainolla on kokemusta digipainamisesta ja personoinnista jo viime vuosituhannelta lähtien. 2000-luvun alussa markkinat eivät kuitenkaan vielä olleet ajatukselle kypsät.

– Aikaisemmin vaativimmalle personoinnille ei vielä riittänyt kysyntää, mutta nyt tarkoituksena on hyökätä entistä haastavampien kohdennettujen painotöiden kimppuun. Color 1000 Press -painokoneella on mahdollisuus työstää yhdellä ajolla esimerkiksi personointeja, joissa on kohdelakkamainen efekti. Xeroxin Color 1000 Press on Suomessa ainoa painokone, joka mahdollistaa tämänkaltaiset työt, kertoo Nykypainon toimitusjohtaja Vesa Routarinne.

Uutuutena painokoneessa on viides valinnainen väriyksikkö pigmentittömälle Clear Dry Ink -värijauheelle, jonka käytöllä voidaan tehostaa kuvien ja tekstien tai koko väripinnan visuaalisuutta. Laite tekee kohdelakkamaiset efektit yhdellä ajolla ja täydellä jopa 6600 A4-sivun tuotantonopeudella.

– Loistava värikuvalaatu ja uuden värittömän Clear Dry Ink -värijauheen hyödyntäminen tarjoavat graafisen alan suunnittelijoille ja Nykypainolle palveluntarjoajana aivan uusia mahdollisuuksia. Asiakkaille voidaan tarjota ja toteuttaa entistä luovempia painotöitä, kertoo Xeroxin Janne Tilli.

Laite hankittiin Nykypainolle vaativien ja monipuolisten vaihtuvan tiedon sekä personoitujen painotöiden, kuten esitteiden ja suoramainosten tekemiseen. Color 1000 Press korvaa aiemman laitteen pienehköjen ja nopeiden töiden teossa.

– Päädyimme Color 1000 Press -koneeseen laitteen nopeuden, tulostuslaadun, monipuolisuuden sekä lisäominaisuuksien ansiosta. Meillä oli myös aikaisempaa hyvää kokemusta yhteistyöstä Xeroxin kanssa. Tavoitteena on tehdä vaativia vaihtuvaa dataa sisältäviä painotöitä ja luoda sille alueelle uusia markkinoita. Alku näyttää todella hyvältä niin laadun kuin toimintavarmuudenkin suhteen, Routarinne kertoo.

Nyt asennettu painokone on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Kaupan yhteydessä Nykypaino hankki Xeroxilta myös XMPie -ohjelmiston muuttuvan tiedon hallitsemiseen. Ohjelmiston avulla pystytään tekemään sekä vaativat personoinnit, jopa kuvien sisälle, että versioinnit muuttuvaa tietoa sisältävissä painotöissä.

Lue lisää Xeroxin laitteistoista ja ohjelmistoista osoitteessa www.xerox.fi

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: