WWF antaa tunnustusta paperiyhtiöiden ympäristötyölle

16.11.2015 09:01Uutiset » Toimiala
Kuva: UPM.
Kuva: UPM.

Maailman edistyneet sellun ja paperin tuottajat ovat kehittyneet läpinäkyvyyden ja ympäristön suojelun suhteen. Tämä näkyy WWF:n EPCi-ympäristöindeksin kehityksessä 2015. Parannusta näkyi WWF:n mukaan yli 90 prosentissa tuotekategorioista.

Ympäristöjärjestö WWF julkaisi tuoreimmat EPCI-tuloksensa 4. marraskuuta. Joka toinen vuosi julkaistavan indeksin tavoitteena on lisätä paperin- ja sellunvalmistajien ympäristösuorituskyvyn läpinäkyvyyttä ja kannustaa yhtiöitä jatkuvaan parantamiseen. WWF kutsui indeksiin mukaan 80 markkinajohtajaa ja arvioi niiden ympäristökäytäntöjä, -tavoitteita ja -suorituskykyä eri tuotteiden kokonaistuotannossa.

Tarkastelussa olivat sanomalehtipaperi, graafinen paperi, pakkaus- ja pehmopaperi sekä sellu.
Sellu- ja paperiteollisuus voivat myötävaikuttaa vihreämmän talouden syntyyn. EPCI 2015- indeksi kertoo etenemisestä tähän suuntaan ainakin alan läpinäkyvimmissä yhtiöissä. Näin sanoo Emmanuelle Neyroumande, Pulp and Paper Global Manager, WWF International.

Yksi EPCI-vertailuun osallistuvista yhtiöistä on UPM, joka on vuosi vuodelta parantanut graafisen paperin, sanomalehtipaperin ja sellun tuotantonsa ympäristösuorituskykyä. WWF:n mukaan UPM on parantanut toimintaansa monin eri tavoin. Yhtiö esimerkiksi käyttää kuidun raaka-aineena aiempaa enemmän kierrätyspaperia ja FSC-sertifioitua puuta. Lisäksi graafisen paperin tuotannossa syntyy entistä vähemmän jätettä.

EPCI 2015 -vertailuun osallistuivat myös mm. DS Smith, Metsä Group ja Stora Enso.

Share: