WSOY:llä kasvun vuosi 2019

22.1.2020 15:41Uutiset » Toimiala

WSOY:llä oli hyvä kustannusvuosi 2019, sekä kasvun että tulosten suhteen. Konsernin liikevaihto nousi 10 % ja liiketulos parani 20 %. Kirjoja myytiin kaikkiaan 5,5 miljoonaa kappaletta. Erityisesti äänikirjojen myynti kasvoi nopeasti.

– Vuosi 2019 oli hieno vuosi perinteikkäässä kustantamossamme. Saimme samaan aikaan niin liikevaihdon kasvua kuin tulosta vaikeaksi luonnehditulla kirjamarkkinalla, toteaa kustantamon toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Kasvua vauhdittivat uudet kirjaformaatit ja etenkin äänikirjojen kasvava markkina. Myös painettu kirja kävi kaupaksi hyvin, etenkin lastenkirjallisuus oli kovassa kasvussa vuonna 2019. Eniten myydyimpiä kirjailijoita olivat mm. Ilkka Remes, Tuomas Kyrö, Jo Nesbø, Jeff Kinney, Sinikka Nopola ja Tiina Nopola, Johanna Venho, Leena Lehtolainen, Timo Parvela, Max Seeck, Lucinda Riley ja David Lagercrantz. Lasten kirjoista Disney-kirjat ja Muumi-kirjat myivät myös erittäin hyvin.

– Mieltä lämmittää myös kovasti, että kaikki 6 kustantamoamme saavuttivat liiketoiminnan tavoitteensa ja olivat kannattavia, jatkaa Julkunen.

WSOY esitteli toimintaansa havainnollisesti infograafeilla.

Share: