Wipak investoi ekologisempiin painokoneisiin

15.9.2021 08:56Uutiset » Toimiala
Rakennusprojektista Wipakilla vastaavan Ilkka Kellokummun mukaan uusi laminointikone on aiempia malleja ekologisempi ja vähäpäästöisempi. Kuva: Wipak.

Pakkausmateriaaleja valmistava Wipak uusii laitekantaansa ekologisemmaksi. Wipak on nyt investoinut kymmenen miljoonaa euroa uusiin Nastolaan sijoitettaviin paino- ja laminointikoneisiin sekä tehtaansa laajentamiseen. Yritys on luvannut pienentää hiilijalanjälkensä nollaan vuoteen 2025 mennessä.

Uuteen rakennukseen tulee lisää tuotantotilaa mm. vuoden vaihteessa asennettavalle uudelle painokoneelle. Uusiin tiloihin siirtyvät loppuvuodesta myös Wipakin repro- ja paino-osastojen toimistot. Yritys palkkaa myös lisää työntekijöitä.
Uusilla laminointi- ja painokoneilla yritys lisää valmistuskapasiteettiaan ja päivittää
samalla tuotantoteknologiaansa. Hankinnat ovat osa toimia, joilla Wipak pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä.

Rakennusprojektista Wipakilla vastaavan Ilkka Kellokummun mukaan uusi laminointikone on aiempia malleja ekologisempi ja vähäpäästöisempi.

– Se ei liimaa elintarvikepakkauksien kalvoja toisiinsa liuottimien avulla. Kone käyttää entistä vähemmän energiaa koska liuotinta ei tarvitse kuivattaa. Liuotinvapaat koneet ovat nykyisellään jo myös nopeudeltaan samalla viivalla liuottimellisten kanssa.

Wipak Oy on jo aiemmin siirtynyt käyttämään sataprosenttisesti vihreää sähköä, ja sen tuotekehitysinnovaatiot perustuvat muoviraaka-aineen vähentämiseen, kierrätettävyyteen sekä biopohjaisiin ja kierrätysraaka-aineisiin. Uutta ympäristöteknologiaa on otettu käyttöön myös kuljetus- ja logistiikkaratkaisuissa.

Wipak Oy:n liikevaihto oli 140,1 milj. euroa vuonna 2020 ja henkilökunnan määrä 500.

Share: