Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Vuoden Graafikko 2022 -palkinto Kaisa ja Christoffer Lekalle

26.1.2022 14:22Uutiset » Toimiala
Lekat ovat tehneet mm. itse kustannetun Time After Time -kirjan. Kuva: Grafia.

Grafian Vuoden Graafikko -työryhmä palkitsee Kaisa ja Christoffer Lekan erityisesti työstään graafisen suunnittelun opettajina, mutta myös pitkäjänteisestä ja moneen otteeseen palkitusta omakustannetoiminnastaan. He ovat saaneet useita kirjataiteen palkintoja sarjakuvista ja omista kirjaprojekteistaan.

Työryhmä perustelee valintaansa Lekojen kokonaisvaltaisella intohimolla alaa kohtaan, mikä näkyy niin pieteetillä viimeistellyissä painotuotteissa kuin opetustyössä, joka inspiroi uusia graafisen suunnittelun opiskelijoita erityisesti typografian ja painotuotteiden pariin. Lekojen pyyteetön paneutuminen näihin molempiin osa-alueisiin on hyvin erityislaatuista ja ihailtavaa. Lekat ovat työllään saavuttaneet tunnettuutta myös alan piirien ulkopuolella.

Kaisa (s. 1978) ja Christoffer (s. 1972) Leka asuvat Porvoossa ja opettavat graafista suunnittelua LAB Muotoiluinstituutissa. Lekat ovat vetäneet visuaalisen viestinnän työpajoja mm. Saksassa ja Hollannissa. Opettamisen sekä omaehtoisten suunnittelu- ja kirjaprojektien lisäksi heidän intohimonaan on seikkailla pyöräillen ja meloen.

Lekat palkittiin vuonna 2010 Suomi-palkinnolla saavutuksistaan kirjataiteen saralla, Kaisa Leka sai Puupäähatun vuonna 2012 sarjakuvistaan ja 2017 Vimma-palkinnon vammaisten aseman parantamisesta.

Kaisa (s. 1978) ja Christoffer (s. 1972) Leka asuvat Porvoossa ja opettavat graafista suunnittelua LAB Muotoiluinstituutissa. Kuva: Grafia/Josh Cockroft.
Share: