Vuoden Graafikko 2019 on Lotta Nieminen

30.1.2019 11:12Uutiset » Toimiala
Graafinen suunnittelija Lotta Nieminen. Kuva: Grafia.

Grafian Vuoden Graafikko 2019 on Lotta Nieminen. Graafinen suunnittelija, AD ja kuvittaja Lotta Nieminen on tehnyt jo pitkään näyttävää kansainvälistä uraa New Yorkissa. Hän on yksi menestyneimmistä suomalaisista luovista suunnittelijoista maailmalla. Palkittu suunnittelija on mm. valittu Forbesin 30 Under 30 -listalle.

Graafisena suunnittelijana, art directorina ja kuvittajana työskentelevä Nieminen on laaja-alainen osaaja, jonka repertuaari luovana kumppanina ulottuu brändäyksestä ja visuaalisista identiteeteistä julkaisuihin ja digitaalisiin sovelluksiin.

– Haluan työskennellä laaja-alaisesti. Minulle luovuus merkitsee sitä, ettei ripustaudu tiettyyn rooliin tai titteliin. On tärkeää pysyä uteliaana. Luovuus auttaa löytämään parhaan tavan idean ilmentämiseen, Nieminen kertoo.

Lotta Niemisen töitä. Kuva: Grafia.

Vuoden Graafikko -työryhmä haluaa palkita Lotta Niemisen (s. 1986) erityisesti graafisena suunnittelijana. Työryhmä perustelee valintaansa mm. Niemisen laajalla osaamisen skaalalla ja laadukkaalla tekemisellä: ”Lotta Niemisen luova suunnittelu on samaan aikaan itsevarmaa, minimalistista, iloista ja energistä. Hänen työssään jokainen yksityiskohta on tarkasti mietitty vahvistamaan asiakkaan viestiä.”

Aalto-yliopistossa ja Rhode Island School of Designissa opiskellut Nieminen perusti oman suunnittelustudionsa New Yorkiin vuonna 2012. Kuvittajana Niemistä edustaa suomalainen Agent Pekka. Nieminen työskentelee useiden eri muoti-, media- ja lifestyle -yritysten kanssa. Asiakaskuntaan kuluvat mm. Bvlgari, Hermès, Google, Facebook, New York Times ja Marimekko. Lotta Nieminen tunnetaan erityisesti värikkäistä, asetelmallisista ja käsin kosketeltavan tuntuisista kuvituksistaan.

Share: