Vuoden aikakauslehtikannen valitsee suuri yleisö

19.2.2020 13:30Uutiset » Toimiala
Kilpailussa on mukana yleisölehtien, ammatti- ja järjestölehtien sekä asiakaslehtien kansia vuodelta 2019. Kuva: Aikakausmedia.

Aikakausmedian vuosittaisessa Editkilpailussa palkitaan alan ammattilaisia 15 toimituksellisessa sarjassa. Poikkeuksena muista kilpailun sarjoista ’Vuoden kansi’ on sarja, jossa suuri yleisö pääsee valitsemaan voittajan.

Yleisöäänestys on ollut mukana Editkilpailun sarjoissa vuodesta 2011. Helmikuun ajan voi äänestää suosikkiaan kilpailusivustolla, joka tänä vuonna on tässä osoitteessa.

Kannet äänestykseen päätyvät esituomariston valintojen perusteella. Meneillään olevaan kisaan tuli Aikakausmedian jäsenkustantajien lehdistä lähes 80 ehdotusta palkittavasta kannesta.

Mukana äänestyksessä on yleisölehtien, ammatti- ja järjestölehtien sekä asiakaslehtien kansia vuodelta 2019. Näistä esituomaristo on valinnut 20 ehdokasta äänestyssivulle.

Kansissa on vuosien aikana nähty monenlaisia toteutuksia, ja suosikin arvaaminen ennakkoon ei aina ole ollut helppoa. Kannen yleisilme eli erilaiset luovat ratkaisut, värit, otsikot ja kansikuvan aihe ovat asioita, jotka vetoavat jopa äänestäjien tunteisiin. Tämä näkyy niissä perusteluissa, joita on mahdollista antaa äänestyksen yhteydessä.

Äänestys on käynyt tänä vuonna erittäin vilkkaana ja odotettavissa on kilpailun historian suurin äänimäärä. Aikaisempi ennätys 10 160 ääntä on ylitetty reilusti, ja äänestysaikaa on vielä jäljellä 1.3. klo 21 asti.

Share: