Virolainen painoalan yrittäjä osti Libriksen

1.2.2017 08:00Uutiset » Toimiala
Ilotrükkin painamia vinyylilevyjen kansia.

Virolaisen painotalon Ilotrükkin omistaja Jarl Karjatse on ostanut yksityishenkilönä kirjapaino Libriksen Helsingistä sen nykyiseltä omistajalta Paul Martinilta. Kauppa tehtiin Julkaisija-lehden mukaan 18. tammikuuta 2017.

Libriksen toiminta jatkuu entisenlaisena ja painokoneet pysyvät käynnissä, kertoo toimitusjohtajana jatkava Paul Martin Julkaisijalle. Libris on ollut taloudellisissa vaikeuksissa pitkään. Martin kertoo hakeneensa ratkaisua koko syksyn vaikeaan tilanteeseen.

– Hienoa, että joku sijoittaa Suomeen ja suomalaiseen kirjapainoon. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että Libriksen 90-vuotias taival jatkuu ja brändi säilyy. Myös alan työpaikkojen säilyminen Suomessa on tärkeä asia.

Karjatsen omistama Ilotrükk perustettiin Tallinnassa vuonna 2009. Samassa rakennuksessa kuin missä paino toimii on valmistettu painotuotteita kuitenkin jo yli 20 vuoden ajan. Yritys kertoo tuotevalikoimansa olevan Viron laajin. Puolet tuotannosta menee vientiin lähinnä Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Hollantiin.

Yhtiöllä on kaksi offsetpainokonetta: B1-koon KBA Rapida 105 ja B2-koon KBA Rapida 75. Lisäksi on kohopaino, foliopaino ja silkkipaino. Viimeistelyvalikoima on monipuolinen.

Pauli Martinista tuli Libriksen omistaja ja toimitusjohtaja heinäkuussa 2016. Libriksen liikevaihto oli marraskuussa 2015 päättyneellä tilikaudella 5,8 miljoonaa euroa.

Share: