Viranomainen siivoaa Helprintin vaarallisia jätteitä

4.11.2019 08:00Uutiset » Toimiala
Syväpainotoiminnassa käytetään useita ympäristölle ja terveydelle vaarallisia aineita, joita nyt siivotaan Helprintin kiinteistöstä. Kuva: Helprint.

Ympäristöviranomainen joutuu siivoamaan vaaralliset aineet tyhjentyneestä painotalo Helprintistä Mikkelistä. Painotalosta pitää viedä käsittelyyn kuutiokaupalla rikkihappoa, kromihappoa ja tolueenia. Etelä-Savon ely-keskus on tiedottanut aloittaneensa toimenpiteet vaarallisten jätteiden poistamiseksi Helprint Oy:n kiinteistöltä.

Jätteiden siivoamisesta kertoi Länsi-Savo-lehti. Tehdasalueelle on tuotu kontteja, joihin aineet pumpataan tällä viikolla ja viedään jatkokäsittelyyn. Helprint on ollut seisokissa viime kesästä lähtien. Kun toiminnanharjoittaja on varaton, ympäristönsuojelulaki antaa viranomaisille toimivallan näissä tilanteissa.

Ely-keskuksen mukaan syväpainotoiminnassa käytetään useita ympäristölle ja terveydelle vaarallisia aineita ja niitä jäi tehdassaleihin ja laitteisiin painotalon seisahtuessa. Vaarallisia jätteitä ei voi jättää tyhjälle tehdaskiinteistölle.

Painotaloa koskevat ratkaisut ovat viivästyneet, sillä käräjäoikeus ei ole saanut Helprintin konkurssihakemusta perille. Yrityksen yhteystiedot löytyvät nykyään Viipurinkadulta Helsingistä.

Helprint muutti Helsingistä Mikkeliin vuonna 1979. Yritys kuului viime vuodet eurooppalainen painoalan konserniin Circle Mediaan, joka lopetti toimintansa keväällä. Helprintin viime vuodet ovat olleet raskaasti tappiollisia. Yrityksen liikevaihto oli 33,46 milj. euroa vuonna 2018 ja tappio 6,56 milj. euroa. Toiminnan loppuminen jätti työttömäksi noin 120 ihmistä.

Share: