Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Viisi suomalaisyritystä Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin

12.12.2022 18:07Uutiset » Toimiala
Kesko panostaa vastuullisuustyöhön ja on toimialansa kärkiyrityksiä maailman kestävän kehityksen indeksissä. Kuva: Kesko.

UPM on listattu Dow Jonesin eurooppalaiseen ja globaaliin kestävän kehityksen indekseihin (DJSI) vuosiksi 2022–2023 ainoana paperi- ja metsäteollisuuden edustajana. DJSI-indeksi arvioi maailmanlaajuisesti yrityksien taloudellista, sosiaalista ja ympäristövastuuta. Suomesta indeksiin on valittu myös Kesko, Neste, Valmet ja Wärtsilä.

Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) sisältää maailman johtavia vastuullisia suuryrityksiä. DJSI oli ensimmäinen maailmanlaajuinen kestävän kehityksen indeksi, jossa arvioitiin yrityksen vastuullisuutta taloudellisen, ympäristöllisen ja sosiaalisen kehityksen näkökulmista.

DJSI tarkasteli tänä vuonna noin 3 500 yritystä maailmanlaajuisesti ja valitsi 332 yritystä DJSI World -indeksiin. Eniten yrityksiä on Yhdysvalloista, 81. Seuraavina tulevat Japani, 35, Taiwan 24, Britannia 23, Etelä-Korea 23, Ranska 21, Italia 17, Espanja 16 ja Saksa 13.  Suomalaisia yrityksiä listalla on 5 ja ruotsalaisia 6. Suomesta listalle pääsivät Valmet, UPM, Kesko, Neste ja Wärtsilä.

Tänä vuonna Dow Jones -arvioinnissa selvitettiin aiempaa tarkemmin muun muassa yritysten päästötavoitteita, ilmastoriskien hallintaa sekä työterveyteen ja -turvallisuuteen liittyviä periaatteita.

– Kestävän kehityksen kokonaisvaltainen tarkastelu on tärkeämpää kuin koskaan. Olemme ylpeitä ja samaan aikaan nöyriä saamastamme tunnustuksesta yhdessä maailman johtavista ja laajimmista vastuullisuusarvioinneista, UPM:n vastuullisuusjohtaja Sami Lundgren sanoo.

Maailmanlaajuisessa DJSI World -indeksissä Kesko nousi toimialansa kolmanneksi parhaaksi yritykseksi. Arvioinnin kohteena olivat muun muassa yritysten ilmastotyö, kestävät valikoimat, läpinäkyvät toimitusketjut sekä työterveys ja -turvallisuus. Kesko oli toimialansa paras eurooppalainen yritys.

– Sijoittajien ja muiden sidosryhmien odotukset yrityksiä kohtaan kasvavat koko ajan, ja kovassa kilpailussa menestyäkseen yritysten on oltavia hyviä kaikilla vastuullisuuden osa-alueilla. Nousumme Euroopan indeksin kärkeen ja maailman listan kolmanneksi osoittaa, että keväällä 2022 julkaistu uusi vastuullisuusstrategiamme ja sen myötä tehdyt toimenpiteet ohjaavat vastuullisuustyötämme oikeaan suuntaan, sanoo Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio.

Array
Share: