Viinilehti oli suosituin Editkilpailussa

23.3.2020 07:37Uutiset » Toimiala
Editkilpailun yleisöäänestyksen voitti ylivoimaisesti Viimilehden runsas kansi. Kuva: Aikakausmedia.

Editkilpailussa vuoden 2019 aikakauslehtikansista ylivoimaisesti eniten ääniä sai Viinilehti 9/2019. Äänestäjät kiittelivät erityisesti kannen tyylikkyyttä ja harmoniaa. Seuraavaksi eniten ääniä kilpailussa saivat Suomen luonto 10/2019 ja Kotivinkki 18/2019.

Editkilpailun tavoitteena on löytää ja palkita sekä sisällöllisiä että visuaalisia alan huippuja. Mukana kilpailussa ovat Aikakausmedian jäsenkustantajien ja -julkaisijoiden lehdet tekijöineen. Uusina sarjoina olivat Vuoden lifestyle-toimittaja sekä Vuoden brändilaajennus aikakausmediassa. Päätöksiä voittajista 15 toimituksellisessa sarjassa teki yhteensä 11 eri tuomaristoa.

Vuoden 2019 aikakauslehtitoimittajaksi valittiin Veikkauksen X-lehteen kirjoittava Jantso Jokelin. Sarjan tuomaristo mukaan Jokelinin jutuissa kuuluu kirjoittajan persoonallinen, tarkasti havainnoiva ja jäljittelemätön ääni ja niistä huokuu älykäs ja lämmin huumori. Toimittajan kieli on rikasta, ja hän rakentaa journalisminsa vahvalle faktapohjalle ja luovasti käytettyjen lähteiden varaan.

Vuoden brändilaajennus aikakausmediassa oli Apu Juniori, Apu, A-lehdet Oy. Paras ammatti- ja järjestömedia oli Toimihenkilöliitto Erton E>. Vuoden asiakasmedia oli Kotitalo, Isännöintiliiton Palvelu Oy ja yleisömedia Taito, Taitoliitto / Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry.

Share: