Viestilehdet ostaa asumisen medioita

8.1.2019 09:09Uutiset » Toimiala
Pientalo ja Piha -lehti jaetaan 1,2 miljoonaan talouteen. Kuva: Freemium.

Viestilehdet Oy on ostanut Freemium Media Oy:n koko osakekannan. Yrityksen tuotteisiin kuuluvat mm. yli 1,2 miljoonaan talouteen jaettava Pientalo ja Piha -lehti, Suomela.fi -verkkomedia sekä Suomela.fi -uutiskirje.

Tiedotteen mukaan nämä mediat muodostavat Suomen suurimman asumisen mediakokonaisuuden ja tavoittavat laajasti etenkin suomalaiset pientaloasujat sekä mökinomistajat, yhteensä yli 2,1 miljoonaa suomalaista pientaloasujaa.

Freemium Median vahvuuksiin kuuluvat erityisesti merkittävän kohderyhmän ympärille rakennettu kasvava ja monikanavainen medialiiketoiminta sekä vahva mediamyynnin digiosaaminen.

– Sekä Viestilehdet että Freemium Media kulkevat lukijamääriltään ja tulokseltaan vakaina mediataloina muuta toimialaa vastavirtaan. Olemme iloisia, että saamme Viestilehtien perheeseen ketterän media-alan toimijan, joka tuo olemassa olevaan toimintaamme uudenlaista näkökulmaa. Samalla yhtiöiden liiketoiminnat sopivat hyvin yhteen kilpailijoista poikkeavalla tarjonnallaan ja täydentävät toisiaan lukijakunnan näkökulmasta, kertoo Viestilehdet Oy:n toimitusjohtaja Tero-Pekka Hämäläinen.

Viestilehdet Oy on Suomen johtava maaseutuun liittyvien sisältöjen tuottaja. Mediayrityksen päätuotteita ovat sanomalehti Maaseudun Tulevaisuus sekä aikakauslehdet Koneviesti ja Aarre. Viestilehtien liikevaihto oli noin 30 miljoonaa euroa vuonna 2017 ja yritys työllistää noin 100 viestintäalan ammattilaista.

Freemium Media on perustettu 2013 ja sen liikevaihto vuonna 2017 oli 2,3 miljoonaa euroa. Ennen yrityskauppaa yrityksen omistajina ovat toimineet sen johto sekä ruotsalainen mediatalo Villaliv. Yrityksellö on kuusi työntekijää, jotka siirtyvät Viestilehtien palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Share: