Verkkopainotoiminta keskittyy

9.3.2015 08:27Uutiset » Toimiala

Painoalan keskittymiskehitys jatkuu kansallisesti ja kansainvälisesti. Vistaprint-verkkopainostaan Suomessa tunnettu alan suurin toimija Cimpress ostaa ranskalaisen Exagroupin. Monilla eri brändeillä verkossa toimiva Cimpress aikoo lähivuosina tehdä suuria investointeja painotuotteiden massaräätälöintiin.

Vistaprint oli aikaisemmin konsernin emoyhtiön nimi, mutta se muuttui marraskuussa 2014 Cimpressiksi. Konsernin web-to-print palveluiden brändejä ovat mm. Vistaprint, Albelli, Druckwerkdeal, Pixarprinting ja uusimpana Exaprint. Tiedotteen mukaan Cimpress tuottaa yli 80 miljoonaa yksilöllistä tuotetta vuodessa. Konsernilla on omia tuotantolaitoksia Kanadassa, Hollannissa, Italiassa, Australiassa ja Intiassa.

Cimpress ilmoitti nimenmuutoksen yhteydessä aikovansa investoida seuraavan viiden vuoden aikana satoja miljoonia dollareita omien ohjelmistojen ja tuotantotekniikan kehittämiseen. Tavoitteena on mahdollistaa tuotteiden massaräätälöinti siten että personoituja tuotteita voidaan tuottaa pieniä määriä edullisella hinnalla.

Kuva: Cimpress.

Share: