Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Venäläinen kirjanpainaja panostaa digiin

7.1.2022 09:28Uutiset » Toimiala
Venäläinen painotalo T 8 halusi tuoda kirjojen tuotantoon yhdenmukaisuutta ja joustavuutta ison investoinnin avulla, kertoo painotalon tekninen johtaja Sergei Boev. Kuva: Ricoh.

Venäläinen kirjapaino T 8 on nykyaikaistanut koko painotuotantonsa Ricohin digitaalisten tulostusratkaisujen avulla. Painotaloon on asennettu kolme nopeaa mustesuihkutulostinta ja kaksi väriarkkipainokonetta kirjojen kansien tekemistä varten.

Moskovassa sijaitseva Venäjän suurin book-on-demand-palveluntarjoaja on Ricohin tiedotteen mukaan kehittänyt menestyksekkään alustan, jonka avulla kustantamot ja verkkokauppiaat voivat siirtää tuotannon painopisteen suurista volyymeista nopeaan tilauksesta tulostukseen. Neljä kuukautta kestänyt digipainatuksen uudistamisprojekti, yksi Venäjän suurimmista, saatiin päätökseen ilman tuotantokatkoksia.

Ensimmäisessä Ricohin kanssa tekemässään investoinnissa T 8 valitsi kaksi Ricoh Pro V20100 -mustesuihkupainokonetta, yhden Pro VC20000 -värimustesuihkupainokoneen ja kaksi Ricoh Pro C9200 -väriarkkipainokonetta (kirjankansia varten). Ne todettiin tehokkaimmiksi saatavilla oleviksi ratkaisuiksi nopean, reagoivan, hyvin yhteensopivan ja optimoidun tuotantoympäristön luomiseksi.

– Halusimme luoda tuotantoon yhdenmukaisuutta ja mahdollisuuden suunnitella painojaksoja joustavasti. Aiemmat ratkaisumme olivat kaikki keskenään erilaisia, joten meidän oli määriteltävä asetukset kutakin järjestelmää varten, ja töiden siirtäminen oli mahdotonta. Toinen tekijä oli se, että kolmen viime vuoden aikana keskimääräiset painosmäärät ovat laskeneet 200 kappaleesta 30 kappaleeseen ja tilausten määrä kasvanut, sanoo painotalon tekninen johtaja Sergei Boev.

Share: