Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Vanha ”kilpailija” P&M:n leipiin

26.1.2022 23:38Uutiset » Toimiala
Tiina Ruulio toimi lähes 10 vuotta Julkaisija-lehden päätoimittajana. Nyt Ruulio lähtee innolla tekemään ja kehittämään Print&Median sisältöjä. Kuva: Vilma Ruulio.

Ajankohtaisuus ja laaja-alaisuus säilyy entisellään, mutta terävyyttä ja uusia näkökulmia tulee lehden sisältöön enemmän. Näin lupaa toimittaja Tiina Ruulio, joka aloitti Print&Median uutena toimituspäällikkönä tammikuun puolivälissä.

Uusi työ on Ruuliolle eräänlainen paluu vanhan rakkauden eli graafisen toimialan pariin. Hän toimi nimittäin alaan niin ikään erikoistuneen Julkaisija-lehden päätoimittajana kymmenkunta vuotta 2009–2018 aina lehden lopettamiseen asti. Toisin sanoen kahden ”kilpailevan” lehden toisen päätoimittajasta tuli toisen toimituspäällikkö.

Tapaus kertonee jotain olennaista alan sopuisuudesta kuin myös hyvästä henkilökemiasta:

– Aloitan innostuneena. Tunnen Print&Median kustantajan Jarkko Hakolan jo Julkaisija-vuosilta. Olimme hyviä kilpailijoita ja usein ainoat suomalaiset toimittajat graafisen alan tapahtumissa Euroopassa, Ruulio kertoo.

Ruuliolla on monipuolinen kokemus päivälehti- ja talouslehtijournalismista ennen Julkaisija-lehteä, jolloin esimerkiksi Kauppalehti oli hänelle keskeinen toimeksiantaja. Julkaisijan jälkeen hän on tehnyt freetoimittajana erilaisia sidosryhmälehtiä, Bonnierin b-to-b-uutiskirjeitä, näkövammaisten lasten ja nuorten asioihin erikoistunutta Silmäterä-lehteä sen päätoimittajana sekä talousjournalismia eri pankkien verkkosivuille.

Mutta kovin mielellään Tiina Ruulio kertoo palaavansa takaisin graafisen alan pariin. Hän sanoo pitävänsä Print&Median ajankohtaisuudesta ja valppaudesta tarttua laajalti erilaisiin aiheisiin. Vähän terävyyttä ja omintakeisia näkökulmia lisää, niin lehti onkin hänen mielestään erinomainen.

Sen verran hän on jo ehtinyt tutustua graafisen alan nykytilanteeseenkin, että uskaltaa sanoa siitä mielipiteensä:

– Ala on muuttunut yllättävän paljon Julkaisijan jälkeisinä vuosina, ja usein varsin hyvään suuntaan. Esimerkiksi ympäristötietoisuus on näinkin lyhyessä ajassa edennyt aivan uudelle tasolle.

PERTTI JOKINEN

Share: