Valtiosihteeriryhmä selvittää jakelun turvaamista

21.1.2020 15:23Uutiset » Toimiala
Postin varhaisjakelussa työskentelee nyt noin 2 300 jakajaa. Kuva: Posti.

Valtioneuvoston kanslia on asettanut uudelleen ministeriöiden välisen valtiosihteerityöryhmän selvittämään vaihtoehtoja postin ja sanomalehtien jakelun turvaamiseksi. Työn on määrä valmistua huhtikuun loppuun mennessä.

Työryhmä asetettiin uudelleen hallitusvaihdoksen takia.
Työryhmän puheenjohtajana toimii valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Tytti Tuppuraisen valtiosihteeri Olli Koski. Ministeri Tuppurainen sanoo tiedotteessa odottavansa työryhmältä ”konkreettisia keskustelunavauksia huhtikuun lopussa”.

Työryhmän tehtävänä on hallitusohjelman mukaisesti selvittää kokonaisvaltaisesti vaihtoehtoja jakelun turvaamiseksi, jotta moniääninen tiedonvälitys voidaan varmistaa koko maassa. Huomio on erityisesti yleispalveluvelvoitteen kustannustehokkuudessa, Postin yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa sekä postimarkkinan muutoksen vaikutuksissa postilakiin.

Työryhmä kuulee muun muassa Medialiittoa ja Sanomalehtien Liittoa, jotka ovat ehdottaneet jakeluun useita uudistuksia.

Print&Median numero 9/2019 käsitteli pääjutussaan Postin tilannetta. Mitä pitäisi muuttaa, että lain velvoittamat jakelupalvelut Suomessa turvataan? Lehti on luettavissa myös näköislehteneä Lehtiluukku-palvelusta.

Share: