Uusi pohjoismainen kilpailu mainosgraafikko-opiskelijoille

30.10.2008 10:56Uutiset » Toimiala

Suomi ja Markkinointi-instituutin mainosgraafikko-opiskelijat (MG) osallistuvat ensi kertaa järjestettävään pohjoismaiseen OKI New Designer Award suunnittelukilpailuun. Kilpailulla halutaan innostaa nuoria graafikkoja käyttämään uusinta tulostintekniikkaa ennakkoluulottomasti.
Kilpailun järjestää OKI Printing Solutions, joka on yksi maailman johtavista tulostin-, faksi- ja monitoimi-laiteratkaisujen kehittäjistä ja valmistajista.

Suomen lisäksi kilpailu järjestetään Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Norjassa kilpailuun osallistuu Westerdals School of Communication, Tanskassa Den Grafiske Hojskole ja Ruotsissa Bergh’s School of Communication. Voittajat kaikista pohjoismaisista oppilaitoksista osallistuvat yhteiselle palkintomatkalle keväällä 2009.

Markkinointi-instituutin mainosgraafikon tutkintoa suorittaa paraikaa parisenkymmentä opiskelijaa. Kilpailun tarkoituksena on innostaa uusia suunnittelijoita käyttämään uutta kehittynyttä tulostintekniikkaa ideoittensa toteuttamisessa. Kilpailu on osa mainosgraafikon tutkinnon opintoja. Oppilastyöt on ideoinut ja niitä ohjaa AD Samuli Harjunpää mainostoimisto Bob Helsingistä.

OKI Printing Solutions (Finland) Oy antaa tulostimen C9650 ja materiaaleja opiskelijoiden käyttöön kurssin ajaksi. Opiskelijat saavat käyttökoulutuksen ja teknisen tuen koko kurssin ajaksi. Laite merkitsee käyttäjälleen sitä, että tulostustyöt, joihin aikaisemmin tarvittiin kirjapaino, voidaan nyt tehdä toimistossa.

Opiskelijat kilpailevat joukkueina. ”Odotettavissa on kilpailutöiden nimistä päätellen vähintäänkin mielenkiintoisia töitä”, arvioi koulutuspäällikkö Tarja Hillman Markkinointi-instituutista.

Millainen on kuvitteellisten yritysten ilme ja visuaalinen viestintä, kun kysymyksessä ovat mm. Matkatoimisto Aikamatkat, teräsromun kullaksi muuttava Alkemetique Oy, Harmaan työvoiman työnvälitystoimisto, The Emperor’s New Clothes -vaateliike ja Sääkauppa, josta voi tilata kotiin haluamansa sään?

Voittaja selviää joulukuussa

Kilpailun voittajatiimi selviää 2. joulukuuta Kulttuuritehdas Korjaamossa, Helsingissä, pidettävässä MG-opiskelijoiden kilpailutöiden esittely- ja palkintotilaisuudessa. Voittajan valitsee jury. Juryn jäsenet ovat Esa Ojala, suunnittelujohtaja, Incognito, Mikko Torvinen, luova johtaja ,PHS, Lars Hargaard, Marketing Director, OKI Northern Europe ja Johanna Ahrenstedt, ManCom Manager, OKI Northern Europe.

– – – – – – –

Lisätietoja:

Kilpailutehtävä:
Samuli Harjunpää on moneen kertaan palkittu, tunnustettu ammattilainen, joka on voittanut lukuisia nimekkäitä palkintoja niin Suomessa kuin ulkoimaillakin. Samuli Harjunpää toimii AD:nä Bob Helsinki – toimistossa.
Lisätietoja Samuli Harjunpää, AD Bob Helsinki puh: samuli.harjunpää(at)bobhelsinki.fi, gsm 050 3100 747

Markkinointi-instituutin mainosgraafikon tutkinto, MG
MG-koulutusohjelma on tarkoitettu syventäväksi ja täydentäväksi koulutukseksi jo mainonnan suunnittelun tehtävissä toimiville tuotanto-AD:lle, AD-assistenteille, graafisille suunnittelijoille ja visualisteille sekä näihin tehtäviin aikoville visuaalisesti lahjakkaille henkilöille. Koulutusohjelmassa perehdytään kokonaisvaltaiseen markkinointiviestinnän suunnitteluun ja visuaaliseen ongelmanratkaisuun. Koulutus on kaksivuotinen ja jatkaa aikaisemman Mainosgraafikot ry:n ylläpitämää MG-koulua.
Lisätietoja: Koulutuspäällikkö Tarja Hillman puh 010 473 61, tarja.hillman(at)markinst.fi

OKI C9650- tulostin
OKI Printing Solutions (Finland) Oy antaa tulostimen C9650 opiskelijoiden käyttöön kurssin ajaksi. Yritys antaa opiskelijoille käyttökoulutuksen ja teknisen tuen koko kurssin ajaksi. Laite merkitsee käyttäjälleen sitä, että tulostustyöt, joihin aikaisemmin tarvittiin kirjapaino, voidaan nyt tehdä toimistossa. Kuten kaikki OKIn tulostimet, myös C9650 on todella monipuolinen ja sillä voi tulostaa erilaisia materiaaleja kuten käyntikortteja, CD-etikettejä ja 1,2 metrin pituisia bannereita aina 300 g/m²:n paksuiselle paperille asti. OKI C9650 tulostaa 40 mustavalko- ja 36 värisivua minuutissa (A3). Ensimmäinen sivu tulostuu jopa 9 sekunnissa. Siksi tulostinten suorituskyky on huippuluokkaa omassa kategoriassaan.
Lisätietoja: Teemu Kaski, maajohtaja, OKI Printing Solutions, puh. 0207 900 801
teemu.kaski(at)oki.fi, www.oki.fi

Share: