Uusi ja uljas Erweko Publicom

19.8.2009 12:32Uutiset » Toimiala

Kesä toi jälleen uusia tuulia graafisen alan pelikenttään. Pitkän linjan librisläinen Markku Aaltonen (kuvassa oik.) kutsuttiin vetämään uutta Erweko Publicom -digipainoyritystä. Yhtiö on tunnetun Erweko Painotuotteen uusi sisaryritys.

Digitaalista painopalvelua, offset- ja digitaalipainon integraatiota ja tilausjärjestelmäpalvelua tarjoava Erweko Publicom Oy perustettiin jo 30.4.2009. Uuden konseptin toiminta tapahtuu Erweko Publicomin nimellä, ja sitä tunnetuksi tekemään ja johtamaan haluttiin alan järeää kalustoa oleva toimitusjohtaja.

– Tavoitteenamme on tehdä painotuoteviestinnästä asiakkaalle kilpailukyisempi vaihtoehto. Yritysviestinnän taloudelliset resurssit on käytettävä yhä harkitummin varmistaen että toimenpiteet ovat tuloksellisia, Erweko Publicomin tuore toimitusjohtaja Markku Aaltonen kertoo.

Erweko Publicom on Erweko Painotuotteen kanssa samassa kiinteistössä toimiva sisaryhtiö, mutta vastuu liiketoiminnasta on nyt kahdella yrittäjällä, Aaltosella ja yhtiön Erwekon kanssa perustaneella Kimmo Wirénillä (kuvassa vas.). Kummallakin henkilöosakkaalla on 40 % osuus uuden yhtiön osakkeista. Aaltonen on aikaisemmin työskennellyt noin 20 vuoden ajan Libris Oy:n palveluksessa eri tehtävissä, mm. toimitusjohtajana. Wirénin mittava työkokemus painottuu digipainotoiminnan kehittämiseen, merkittävimpinä yrityksinä XX-Press Oy ja Multiprint Oy.

– Kimmon ja nyt myös Markun liittyminen Erwekon joukkueeseen on todella kova juttu. Tuotannollisesta näkökulmasta asiakkaidemme tarvitsemat palvelut on nyt helpompi toteuttaa, kun meillä on digipaino oman katon alla. Myynnillisesti teemme kiinteää yhteistyötä, mikä tarkoittaa mm. digipainon sekä PubIt-tilausjärjestelmän markkinointia Erweko Publicom -brändin alla, Erweko Painotuote Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ilomäki kertoo.

– Erweko Publicomin sydän sykkii voimakkaasti laadukkaan painotuotteen puolesta. Haluamme nostaa digitaalisen painotuotteen uudelle laatutasolle. Enää ei tarvitse miettiä onko laatu offsetpainotuotteeseen verrattuna riittävä, se voi olla jopa parempaa. Käytössämme oleva digitaalinen värijärjestelmä, Konica Minolta HighChroma, tekee sen mahdolliseksi, Aaltonen jatkaa.

Myös offsetpainotekniikka on kehittynyt kilpailukykyiseksi yhä pienemmissä painosmäärissä. Viimeisin innovaatio on Heidelbergin Anicolor-teknologia. Erwekon painosalissa pyörii Suomen ainoa Anicolor-painokone. Yhdessä digitaalipainopalvelun kanssa se muodostaa saumattoman offset- ja digitaalipainon integraation ja toimii samalla siltana suurempiin painosmääriin.

Yritysten painotuoteviestinnän ongelmana ovat usein painotuotteiden valmisvarastot. Painomäärien arviointi etukäteen on osoittautunut vaikeaksi. Syntyy turhia kustannuksia ja koko painotuotteen kannattavuus saatetaan kyseenalaiseksi.

– Miksemme tekisi samaa vain verkkojulkaisuna ja vältymme hankintaosaston arvostelulta, mietitään säästöpaineiden alla monen viestintätiimin pöydässä. Tämän päivän digitaalinen tekniikka tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden saavuttaa painotuoteviestinnän kiistattomat edut ilman ylimääräisiä kustannuksia. Print on demand tulee vihdoin todeksi. Painamme aina vain tarpeellisen määrän ja vältämme kalliita varastointikuluja. Tarjoamme ajasta ja paikasta riippumattoman virtuaalisen painotuotekirjaston, jonka avulla voi hallita painotuotteiden tilaamista, yrityksestä kerrotaan.

Linkki: www.publicom.fi

Erweko Painotuote on arvioitu Suomen parhaaksi painotaloksi (Taloustutkimus 2005 ja 2007), joka valmistaa markkinoinnin sekä yritys- ja yhteisöviestinnän painotuotteita. Yritys on perustettu vuonna 1941 ja sen omistavat Martti Lundström, Stig Haglund sekä toimitusjohtaja Mikko Ilomäki. Vuonna 2008 Erwekon liikevaihto oli 10,4 miljoonaa euroa, josta jäi liikevoittoa 4,4, %. Yhtiö on investoinut ja kehittänyt toimintaansa voimakkaasti koko 2000-luvun ajan.

Erweko Publicom on Markku Aaltosen, Kimmo Wirénin ja Erweko Painotuotteen omistama digipainoyhtiö, jonka oma tuotanto käsittää korkeatasoisen HighCroma-digipainolinjan ja pientuotteiden jälkikäsittelyn omalla uudella kalustolla. Erweko Publicom myy ja markkinoi ratkaisuja, joilla isojen asiakkaiden painotuotteiden tilaamista ja valmistusta toteutetaan kustannustehokkaasti.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: