Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

UPM:n lakossa ensimmäinen sovintoesitys

22.3.2022 16:58Uutiset » Toimiala
Kuva: UPM.

Sovittelija Leo Suomaa on antanut sovintoesityksen UPM:n selluliiketoiminnan ja Paperiliiton välisissä tes-neuvotteluissa. Esityksellä on pitkä hyväksymisaika ja osapuolet jatkavat UPM:n muiden toimialojen tes-neuvotteluja.

Sovittelija on pyytänyt osapuolia vastaamaan sovintoesitykseen 14. huhtikuuta 2022 klo 10.00 mennessä.

Sovittelut UPM:n muiden liiketoiminta-alueiden ja Paperiliiton kanssa jatkuvat harkinta-ajan kestäessä. UPM:n tiedotteen mukaan Paperiliitto on myös ilmoittanut, että se hyväksyy nyt rinnakkaiset neuvottelut. Aiemmin se on edellyttänyt, että neuvottelut käydään yksi liiketoiminta kerrallaan.

– Olen tyytyväinen, että neuvotteluissa on päästy vaiheeseen, jossa sovittelija on nähnyt sovintoesityksen antamisen mahdolliseksi. Olen toiveikas sopimuksen syntymisen suhteen ja toivon, että pääsemme käynnistämään tehtaat mahdollisimman pian, sanoo UPM Pulp Suomen tuotantojohtaja Juha Kääriäinen, joka on toiminut UPM selluliiketoiminnan pääneuvottelijana.

Paperiliitto vaatii kaikkien tes-ratkaisujen tekoa

Paperiliitto vaatii tiedotteensa mukaan kaikkien tes-ratkaisujen tekoa ennen kuin nyt annettu sopimusratkaisu voidaan hyväksyä.

Tiedotteen mukaan Paperiliitto jatkaa neuvotteluja UPM:n muiden liiketoimintojen kanssa sovittelijan johdolla. Paperiliiton keskeinen tavoite on saada koko UPM:ää koskevat sopimusratkaisut valmiiksi ennen sovittelijan antaman harkinta-ajan päättymistä. Kaikkia UPM:n paperiliittolaisia työntekijöitä koskevan työehtosopimusratkaisun syntyminen on edellytys sille, että  annettu sovintoesitys voidaan hyväksyä.

Molempien osapuolten on liiton mukaan tultava jäljellä oleviin neuvotteluihin realistisin tavoittein ja oltava valmis nopeaan sopimusratkaisuun.

Sovitteluprosessi jatkuu osapuolten välisillä neuvotteluilla  keskiviikkona. Seuraava sovittelijan tapaaminen on sovittu torstaille 24. maaliskuuta.

Array
Share: