Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

UPM:n lakon sovittelu jatkuu – lakko voi pidentyä

1.4.2022 07:54Uutiset » Toimiala
Kuva: UPM.

UPM:n lakon sovittelu on jatkunut tällä viikolla, mutta uusia sovintoehdotuksia ei ole syntynyt. Paperiliitto jatkaa lakkoa UPM:n toimipaikoilla aiemmin ilmoitetusta 16.4. kahdella viikolla eli 30.4. saakka, ellei sitä ennen saavuteta neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta.

Lakko on pitkittynyt, koska osapuolten tavoitteet eivät ole keskinäisissä neuvotteluissa eivätkä sovittelunkaan aikana riittävästi lähentyneet. Lakko on kestänyt jo 90 päivää. UPM:n selluliiketoiminnasta on kuitenkin saatu aikaan sovintoesitys. Sovittelija on pyytänyt osapuolia vastaamaan sovintoesitykseen 14. huhtikuuta 2022 klo 10.00 mennessä.

Sovittelut UPM:n muiden liiketoiminta-alueiden ja Paperiliiton kanssa jatkuvat tämän harkinta-ajan kestäessä. Paperiliiton tavoite on saada eri liiketoimintojen ratkaisut valmiiksi harkinta-ajan kuluessa. Lakko koskee 12 toimipaikalla kaikkiaan noin 2 000 Paperiliiton jäsentä.

– Liiketoimintakohtaisten sopimusten työstäminen on jatkunut viime viikot tiiviinä sovittelijan johdolla. UPM Pulpiin on jo annettu sovintoesitys. Nyt on tärkeää keskittyä ratkaisemaan jäljellä olevien liiketoimintojen auki olevat kysymykset, sanoo UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén.

Share: