UPM:n erikoispaperien johtajaksi Jaakko Nikkilä

27.6.2019 17:14Uutiset » Toimiala
UPM valmistaa tarrapapereita Changshun tehtaalla Kiinassa. Kuva: UPM.

Jaakko Nikkilä on nimitetty UPM Specialty Papers -liiketoiminta-alueen johtajaksi 1. heinäkuuta 2019 alkaen. Samalla hänestä tulee UPM:n johtajiston jäsen. Hänen toimipaikkansa on Helsingissä ja hän raportoi toimitusjohtaja Jussi Pesoselle.

Jaakko Nikkilä vastaa tällä hetkellä UPM Specialty Papersin Euroopan ja Pohjois-Amerikan liiketoimintayksiköstä. Hän on toiminut nykyisessä tehtävässään vuodesta 2018. Ennen sitä hän vastasi viiden vuoden ajan UPM Specialty Papersin myynnistä APAC-alueella asemapaikkanaan Shanghai. Hän aloitti UPM:n palveluksessa 1995.

Jaakko Nikkilä on tuotantotalouden diplomi-insinööri Helsingin teknillisestä korkeakoulusta ja hänellä on eMBA-tutkinto Aalto-yliopistosta. Hän on 52-vuotias Suomen kansalainen.

– Jaakko tuntee UPM Specialty Papersin arvoketjun perinpohjaisesti. Hänellä on poikkeuksellisen laaja kokemus liiketoiminnasta Aasiassa. Tunnen hänet tiimipelaajana ja ihmisenä, joka vie asiat maaliin. UPM Specialty Papers on kiinnostavassa vaiheessa ja kasvuinvestoinnit Saksassa, Kiinassa ja Suomessa ovat edistyneet hyvin. Olen vakuuttunut, että Jaakko tuo osaamisellaan vahvan panoksen tämän kasvuvaiheen onnistumiseen, sanoo Pesonen.

UPM Specialty Papers valmistaa tarra- ja pakkauspapereita maailmanlaajuisille markkinoille sekä hienopapereita Aasian markkinoille. Sen asiakkaita ovat paperin jalostajat, jakelijat, vähittäismyyjät ja painotalot. Tuotteet valmistetaan Suomessa ja Kiinassa. UPM Specialty Papers työllistää globaalisti noin 2 000 ihmistä.

Share: