UPM Raflatacille joustosopimus Tampereella

9.12.2016 07:34Uutiset » Toimiala
Raflatacin Tampereen tehdas. Kuva: UPM.
Raflatacin Tampereen tehdas. Kuva: UPM.

Tarralaminaattia valmistavan Raflatacin Tampereen tehtaalla on allekirjoitettu työntekijöitä koskeva paikallinen sopimus työaikapankista. Sopimus antaa nykyistä paremmat mahdollisuudet suunnitella työn tekemistä ja konekannan käyttöä joustavasti sekä tehokkaasti. Sopimus astuu voimaan joulukuun puolivälissä.

– Valmistamme korkean lisäarvon etiketöintimateriaaleja globaaleille markkinoille. Toimintaympäristömme näissä erikoistuotteissa on jatkuvassa muutoksessa: asiakkaan laatuvaatimukset kasvavat, uusien tuotteiden lukumäärä kasvaa, ajosarjat pienenevät ja toimitusaikavaatimukset kiristyvät entisestään. Voidaksemme vastata näihin haasteisiin nykyistä paremmin olemme nyt luomassa koko tehtaalle joustavaa yhdessä tekemisen mallia, sanoo Arto Tuomi, Tampereen tehtaanjohtaja ja EMEIA-alueen erikoistuotteiden tuotantojohtaja.

Sopimuksen mukaan päivittäinen työaika voi tuotannollisesta tilanteesta riippuen olla jatkossa 0-12 tuntia. Työaika tasaantuu verovuoden aikana.

– Tämä uusi toimintamalli vahvistaa asemaamme erikoistuotteiden toimittajana ja antaa meille etumatkaa kilpailijoihin. Se myös luo erinomaiset edellytykset toiminnan kehittämiselle Tampereen yksikössä. Pystymme jatkossa huomioimaan työntekijöiden yksilölliset tarpeet paremmin ja voimme tukea päivittäiseen jaksamiseen liittyviä asioita, sanoo pääluottamusmies Pertti Niemi.

Raflatacin Tampereen yksikössä valmistetaan erikoistarralaminaattia vaativiin loppukäyttöihin esim. juoma- ja lääketeollisuudessa. Tesoman kaupunginosassa toimivassa yksikössä työskentelee yhteensä 350 henkilöä, näistä noin 200 tehdasorganisaation palveluksessa. Tuotannossa töitä tehdään pääsääntöisesti kolmessa vuorossa. Tehdastoimintojen lisäksi Tampereen yksikössä on myös Raflatacin Erikoistuote- ja Filmiliiketoiminnan muita toimintoja kuten tutkimus ja tuotekehitys.

Raflatacilla on kaikkiaan 11 tehdasta, Suomen lisäksi Ranskassa, Puolassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Malesiassa, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Raflatac ilmoitti syyskuussa uudesta globaalista liiketoimintamallista. Tampereella on tiedotteen mukaan jatkossakin vahva rooli erikoistarralaminaattia valmistavana tehtaana.

Share: