UPM Raflatac avasi tehtaan USA:ssa

4.4.2008 09:28Uutiset » Toimiala

UPM Raflatac juhli eilen uuden tarralaminaattitehtaansa avajaisia Dixonissa, Illinois’ssa noin 170 kilometriä Chicagosta länteen. Uusi tehdas valmistaa filmi- ja paperitarralaminaattia, ja se edustaa yrityksen itsensä kehittämää viimeisintä tekniikkaa päällystyksessä ja jälkikäsittelyssä. Täysin automatisoitu, moderni tuotantolaitos on alansa kehittynein. Tehtaan kokonaisinvestointi oli 70 miljoonaa euroa.

– Tuotteita ja palveluita kehitetään jatkuvasti, jotta voimme palvella tarrapainoasiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Olemme panostaneet viime vuosina tuotantokapasiteetin lisäämiseen ja osaamisen kehittämiseen niin Euroopassa, Aasiassa kuin Pohjois-Amerikassakin, jossa Dixonin tehdas on yksi tärkeimmistä investoinneistamme, UPM Raflatacin johtaja Heikki Pikkarainen sanoo.

– Tavoitteenamme on olla asiakkaidemme ykkösvaihtoehto. Nyt avattu tehdas tukee tätä tavoitetta ja vahvistaa palvelukykyämme tärkeällä Pohjois-Amerikan markkinalla, Pikkarainen jatkaa.

– Uusien prosessien, teknologioiden ja ihmisten myötä voimme palvella Yhdysvaltain keskilännessä sijaitsevia tarrapainajia entistä paremmin ja samalla kehittää omaa liiketoimintaamme, UPM Raflatacin Amerikan liiketoiminnan johtaja Jouko Lähepelto sanoo.

UPM Raflatac on toiminut Yhdysvalloissa vuodesta 1985, jolloin yritys aloitti myynti- ja leikkuutoiminnot Fletcherissä Pohjois-Carolinassa . Vuonna 2001 UPM Raflatac avasi Fletcherissä ensimmäisen Yhdysvaltain tuotantolaitoksensa. Leikkuu- ja jakeluterminaalit avattiin Pennylvaniassa vuonna 2001 ja Kaliforniassa vuonna 2004. vuodesta 2005 Fletcherissä on toiminut myös UPM Raflatacin RFID-etätunnisteita valmistava tuotantolaitos.

UPM on investoinut viime vuosina voimakkaasti tarraliiketoimintaansa. Uusi Yhdysvaltain tehdas on olennainen osa UPM:n maailmanlaajuista lähes 200 miljoonan euron investointiohjelmaa.

Lisätietoja www.upmraflatac.com.

Share: