UPM laittaa graafiset paperit tarkkailuun

26.10.2016 09:30Uutiset » Toimiala
Alma Manun lehtipaino. Kuva: UPM/Alma Manu.
Alma Manun lehtipaino. Kuva: UPM/Alma Manu.

Erinomaisen osavuosituloksen esittänyt UPM laittaa graafisten papereiden tuotannon tarkkailuun. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo, että graafisten papereiden kysyntä laskee Euroopassa edelleen.

– Olemme käynnistäneet graafisia papereita Euroopassa tuottavien tehtaidemme kilpailukykytarkastelun. Rakennejärjestelyjä koskevista mahdollisista suunnitelmista ilmoitetaan lähiaikoina, Pesonen sanoo osavuosikatsauksessa.

UPM:ssä graafisten papereiden tuotannosta vastaavan UPM Paper ENA:n liikevaihto on laskenut yhdeksän kuukauden aikana 3,59 miljardiin euroon viime vuoden vertailukauden 3,75 miljoonasta eurosta. Vertailukelpoista liiketulosta on sen sijaan syntynyt 205 miljoonaa euroa, kun vertailukaudella vastaavaa tulosta oli vain kuusi miljoonaa euroa.

Vuoden aikana graafisten papereiden kysyntä Euroopassa on laskenut neljä prosenttia. Kysyntä on laskenut niin aikakauslehti-, sanomalehti- että hienopapereissa. Papereilla on kuitenkin pystytty tekemään tulosta haastavassa liiketoimintaympäristössä.

Koko konsernin tulos oli selvästi odotettua parempi kolmannella neljänneksellä. UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 314 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan jakson 240 miljoonasta.

Share: