UPM Biorefining -liiketoiminnalle uusi johtaja

18.2.2019 08:55Uutiset » Toimiala
Bernd Eikens siirtyy paperiliiketoiminnasta vetämään UPM:n jalostustoimintaa. Kuva: UPM.

Bernd Eikens on nimitetty UPM Biorefining -liiketoiminnan johtajaksi 1. maaliskuuta 2019 alkaen. Hänen toimipaikkansa on Helsingissä ja hän raportoi toimitusjohtaja Jussi Pesoselle. Eikens on tällä hetkellä UPM:n johtajiston jäsen vastuualueenaan UPM Specialty Papers -liiketoiminta-alue.

Eikens on toiminut nykyisessä tehtävässään vuodesta 2016. Ennen sitä hän vastasi UPM:n paperiliiketoiminnasta. Hän aloitti UPM:n palveluksessa vuonna 1988.
Bernd Eikensilla on tohtorin tutkinto Colorado State Universitystä ja maisterin tutkinnot Darmstadtin teknisestä korkeakoulusta ja Georgia Institute of Technologystä. Hän on Johan Bunte Bauunternehmung GmbH:n hallituksen jäsen ja Meyerin Turun telakan neuvottelukunnan jäsen. Hän on 53-vuotias ja Saksan kansalainen.

– Berndillä on selkeä strateginen näkemys ja poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen kansainvälinen kokemus. Hänellä on vahvat arvot, ja hänen johtamisnäyttönsä UPM:ssä ovat erinomaiset. UPM Biorefining on kiinnostavassa vaiheessa. Olen vakuuttunut, että Bernd tuo vahvan panoksen liiketoiminnan kehittymiseen, sanoo Pesonen.

Biorefining-liiketoimintaan kuuluvat sellutehtaat, uusiutuvan dieselin jalostamo Lappeenrannassa ja sahat. Liiketoimintaa aiemmin johtanut Heikki Vappula menehtyi viime marraskuussa lento-onnettomuudessa Zimbabwessa.

 

Share: