UpCode menestyy maailmalla

3.4.2012 10:17Uutiset » Toimiala

UPC_Sture_Udd

Vaasalaiselle UpCode-teknologialle ja sen mahdollistamille ratkaisuille on annettu arvostettu kansainvälinen pääpalkinto Abu Dhabissa pidetyssä ID World -kongressissa. Palkinto luovutettiin 19.3. Sture Uddille, joka vetää UpCode-teknologian takana olevaa UPC-yritysryhmää. Onnittelijoiden joukkoon liittyi muun muassa Euroopan Komission “Enterprise Networking and RFID” -yksikön päällikkö Gérald Santucci, joka pyysi vaasalaisia vierailemaan Brysselissä keskustellakseen palvelukonseptien kehittämisestä.

Pääpalkinto UpCodelle tuli uudesta kännykkäpohjaisesta autoID-ratkaisusta, joka mahdollistaa uusia palveluratkaisuja yhteiskunnissa, yrityksissä ja kaupungeissa. AutoID mahdollistaa kortittoman yhteiskunnan sekä henkilöiden, dokumenttien ja tavaroiden tunnistamisen yhdellä sovelluksella. Tämä voi mullistaa esimerkiksi terveyshallintoa ja terveyspalvelujen itsepalveluja.

Uusi ratkaisu mahdollistaa UPC:n mukaan kansalaisyhteiskunnan kehittämisen sekä viranomaisten välisen yhteistoiminnan kehittämisen. Se tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet saada kuriin väärennettyjen ja laittomien tavaroiden – noin 2 000 miljardia eur/vuosi – myynnin esimerkiksi lääke- tai ruoka-alalla, jolloin kuluttaja voi olla itse tarkastajan roolissa. Ratkaisun vaikutus myös taloudelliseen säästöön on huomattava ja kehitysvauhtia voidaan nopeuttaa ilman, että lisätään energian tai raaka-aineiden kulutusta. Ratkaisu edustaa siltä osin CleanTech-teknologiaa.

Tekniikka ja ratkaisut perustuvat Vaasassa kehitettyyn älykkääseen tiedonhallintaan sekä älyskannaukseen, joka eroaa tavanomaisesta ei-älykkäästä skannauksesta muun muassa tunnistamisen osalta.

Tutustu UpCodeen: www.upcode.fi

Share: