UPC painaa kohta aurinkovoimalla

23.1.2020 18:05Uutiset » Toimiala
UPC-painotalon ja viereisen innovaatiokeskuksen katoille rakennetaan noin 630 megawattituntia vuodessa tuottava aurinkovoimala, joka tulee olemaan yksi Suomen suurimmista. Kuva: Solnet.

Vaasassa toimiva UPC Printing House tuottaa kohta painotuotteita pitkälti aurinkovoimalla. Yrityksen ja viereisen innovaatiokeskuksen katoille rakennetaan noin 630 megawattituntia vuodessa tuottava aurinkovoimala, joka tulee olemaan yksi Suomen suurimmista. Kesäkuukausina se voi tuottaa jopa 90 % painotalon tarvitsemasta sähköstä.

Voimala tuottaa painotalon vuodessa tarvitsemasta sähköstä noin 20 %. Investointi maksaa noin puoli miljoonaa euroa.

UPC:n toimitusjohtaja Sture Uddin mukaan puhdas energia on tärkeä myyntiargumentti, joka tuo kilpailuetua suhteessa Baltian maiden ja Puolan kilpailijoihin.

Voimala rakennetaan yhteistyössä Vaasan Sähkön ja Solnetin kanssa ja se sisältää 2 240 aurinkopaneelia. UPC:n voimala tulee hyödyntämään Solaredgen kehittämää älykästä ja edistyksellistä tekniikkaa. Älykäs järjestelmä eroaa perinteisestä aurinkovoimalasta paremman tuoton sekä kehittyneiden turvallisuusominaisuuksien myötä.

Aurinkovoimala hyödyttää myös UPC:n painotalon vieressä oleva innovaatiokeskus Wasa. Aurinkovoimala tuottaa yhdessä maalämpöjärjestelmän kanssa kaiken keskuksen tarvitseman energian.

Share: