Uhkaako Kodakia konkurssi?

5.1.2012 17:54Uutiset » Toimiala

Kodak_logo

Amerikkalainen kuvantamisen pioneeriyritys Kodak aikoo jättää lähiviikkoina anomuksen konkurssinsuojasta, kertoo Wall Street Journal omiin lähteisiinsä viitaten. WSJ-talouslehden tietojen mukaan Kodak yrittää välttää uhkaavan konkurssin ja aikoo myydä noin 1 100 patenttiaan, joiden joukossa muun muassa digitaaliseen kuvaamiseen liittyviä patentteja. Näiden uskotaan kiinnostavan useita älypuhelinvalmistajia. Myyntiin voi joutua myös nettipalvelu Kodak Gallery.

Uhkaava konkurssitila olisi kova isku 131-vuotiaalle yhtiölle, jota aikoinaan pidettiin Amerikassa oman aikansa Applena ja Googlena. Kodak keksi digitaalisen kameran jo vuonna 1975, mutta yhtiö ei koskaan onnistunut tekemään bisnestä uudella tekniikalla.

Vuonna 2005 Kodakin johtoon asettui HP:lta tullut tulostuspuolen vankka osaaja Antonio Perez. Perez on pyrkinyt nostamaan Kodakia entistä suuremmaksi peluriksi digitaalisen tulostamisen ja varsinkin mustesuihkutekniikkaan pohjautuvien tulostuslaitteiden markkinassa, mutta haaste on ollut kova.

Yksi suurimmista ongelmista Kodakille on varmasti ollut filmien käytön katoaminen niin valokuvaajien kuin digitalisoituvien painotalojenkin keskuudessa. Kodak oli yhdessä vaiheessa lähes dominoivassa roolissa, kun puhuttiin filmitekniikasta.

Kodakin edustajat eivät ole kommentoineet Wall Street Journal -lehden tietoa.

Share: