Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Trinket panostaa pakkausten tuotantoon

8.10.2021 07:30Uutiset » Toimiala
Trinketin uudella Zündin tasoleikkurilla voidaan tehdä myös jyrsintää. Kuva: Trinket.

Digi- ja offsetpainotalona tunnettu Trinket Oy panostaa nyt pakkaustuotantoon. Yritys on hankkinut monipuoliset pakkaussuunnittelun ja personoinnin mahdollistavat ohjelmistot. Lisäksi on hankittu uusi Zündin tasoleikkuri, jolla voidaan tehdä myös jyrsintää.

Trinketillä on myös kohopainokoneet, joilla saadaan tehtyä stanssin kautta pakkaukset muotoon.

– Uudet hankinnat mahdollistavat nopean ja joustavan pakkausmallintamisen sekä itse tuotannon. Painopiste tällä hetkellä on pienemmissä pakkauksissa, pienissä ja keskisuurissa määrissä, kertoo toimitusjohtaja Petri Heikola.

Tuotannon kehittämisestä ja laajentamisesta huolimatta perinteinen offset- ja kohopainotoiminta on kuitenkin Heikolan mukaan Trinketissä edelleen suuressa roolissa ja efektipainamisen erikoisosaamiseen panostaminen kuuluu vahvasti myös tulevien vuosien suunnitelmiin. Yleisimmin käytettyjä efektejä tuotannossa ovat offsetpainon erikoisvärit sekä thermo väri- ja lakkakohotukset. Kohopainossa tehdään preeglaukset, foliopainatukset ja muotoon stanssaukset. Digipainon erikoisalaa ovat folioinnit ja Zündilla tehtävät erikoisleikkaukset pienissäkin painoksissa.

Heikola iloitsee siitä, että koronarajoitusten helpotuttua syksy on lähtenyt nousujohteisesti käyntiin. Kasvu on ollut huomattavaa tapahtumatuotteissa kuten roll upeissa, kylteissä ja banderolleissa ja julisteissa sekä perinteisissä käyntikorteissa. Yrityksen liikevaihto on pysynyt vuositasolla ennallaan, noin kolmen miljoonan euron tasolla tänä vuonna.

Share: