Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Tomi Leppänen on Vuoden Graafikko 2023

26.1.2023 09:34Uutiset » Toimiala
Tomi Leppänen on suunnitellut pakkausmuotoilua bageri Å -leipomolle. Kuva: Grafia/Aleks Talve.

Grafia on valinnut muusikkonakin tunnetun Tomi Leppäsen Vuoden Graafikoksi. Hänet palkitaan laadukkaan ja asiakaslähtöisen visuaalisen viestinnän muotoilun tekijänä. Leppänen tunnetaan minimalistisesta ja leikittelevästä visuaalisesta suunnittelustaan.

Vuoden Graafikko -työryhmän mukaan ”Tomi Leppänen on uskollinen minimalistiselle tyylilleen ja hänen kädenjälkensä on tunnistettava. Leppänen ymmärtää trendit, mutta ei kopioi niitä, vaan tekee aidosti töitä asiakkailleen. Design on hallittua ja se vakuuttaa myös kansainvälisesti. Tomi Leppäsen työt ilahduttavat ja niissä on leikittelevä, oivaltava ote.”

Kilpailussa haluttiin tällä kertaa nostaa esiin visuaalisen viestinnän alan yksinyrittäjä. Mikroyrittäjyys on tyypillinen tapa työllistyä suunnittelijana. Grafian jäsenistöstä noin puolet toimii yrittäjinä ja heistä suunnilleen 76 prosenttia työllistyy yksinyrittäjinä.

Tomi Leppänen (s. 1976, Siilinjärvi) on visuaalisiin ilmeisiin erikoistunut suunnittelija. Vuonna 2008 oman suunnittelustudionsa perustanut Leppänen on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi (BA) Kuopion Muotoiluakatemiasta sekä opiskellut Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilu -maisteriohjelmassa.

Tomi Leppänen on visuaalisiin ilmeisiin erikoistunut suunnittelija. Kuva: Grafia/Unto Rautio.
Share: