Time-lehtikin siirtyy it-miljoonäärille

17.9.2018 16:39Uutiset » Toimiala

 

Time on yksi maailman tunnetuimmista aikakauslehdistä.

Legendaarinen Time-aikakauslehti on viimeisin merkittävä media, joka on siirtymässä it-miljoonäärin omistukseen. Meredith-mediayhtiö on myymässä lehden Salesforce-yrityksen omistajille.

Meredith osti Time Inc-yrityksen 2,8 miljardilla dollarilla marraskuussa 2017. Kauppaan sisältyi Timen lisäksi myös muita merkittäviä aikakauslehtiä kuten People, Sports Illustrated, Fortune ja Entertainment Weekly.

Time on ilmestynyt jo 95 vuotta, ja tunnetaan ympäri maailmaan reportaaseistaan. Lehti yhdistyi vuonna 1989 Warner Communications-yrityksen kanssa Time Warner-yritykseksi, joka oli aikanaan USA:n suurin mediayhtiö. Time Inc. palasi itsenäiseksi yritykseksi vuonna 2014. Lehden asema on heikentynyt viime vuosina lukijoiden ja mainosten vähentyessä.

Nyt Meredith myy Timen 190 miljoonalla dollarilla. Ostajina ovat pilvipalvelulla miljardiomaisuuden saavuttanut Marc Benioff ja hänen vaimonsa Lynne Benioff. Mark Benioff on pilvipalveluyhtiö Salesforcen hallituksen puheenjohtaja.

Verkkokauppayhtiö Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos osti The Washington Postin vuonna 2013 ja bioteknologiayrittäjänä tunnettu Patrick Soon-Shiong osti tänä vuonna Los Angeles Timesin.

Share: