Tilgmann Groupista suuri tekijä etikettipainamiseen

12.8.2016 10:06Uutiset » Toimiala
Kuva Paperityö.
Kuva Paperityö.

Tilgmann Group on noussut suureksi toimijaksi etikettien ja tarrojen painamisessa Suomessa. Pääomasijoittaja Quadransin omistama yhtiö on ostanut kolme etikettipainoa tämän vuoden aikana.

Tilgmann on tunnettu nimi painoalalla. Välillä toimintansa lopettanut yhtiö perustettiin Helsinkiin vuonna 1869. Nyt yhtiö on herännyt henkiin Quadransin toimesta ja asettanut tavoitteekseen kehittyä johtavaksi pohjoismaiseksi pakkausmateriaalien valmistajaksi. Tilgmann Groupiin kuuluu viisi yritystä Suomessa ja Ruotsissa.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj kertoi 1.7. myyneensä Paperityö Oy:n koko osakekannan kesäkuussa 2016 perustetulle Suomen Tarrapaino Oy:lle 11 miljoonalla eurolla.

Suomesta Tilgmann-konserniin kuuluvat Nordic Label, Paperityö Oy, Tarratuote Oy ja Turun Offsetpaino, jonka toiminta on liitetty Nordic Labeliin. Näiden yhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2015 yhteensä 20,8 miljoonaa euroa.

Tilgmannin toimitusjohtaja Magnus Höglund.
Tilgmannin toimitusjohtaja Magnus Höglund.

Ruotsissa konserniin liitettiin syyskuussa 2015 Scandiflex Pac AB, joka on yksi Ruotsin johtavista elintarviketeollisuuden käyttöön tarkoitettujen joustavien pakkauslaminaattien valmistajista. Vuonna 2014 Scandiflexin liikevaihto oli 16 miljoonaa euroa.

Quadrans on Tilgmann Oy:n aputoiminimi. Yrityksen hallituksessa istuvat Magnus Höglund, Nicola Lindertz ja Tapio Mäkinen. Höglund on Tilgmann Oy:n ja Paperityö Oy:n toimitusjohtaja.

Share: