Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Think Ink -innovaatiokilpailun voittaja päivittää tilannekuvia

26.1.2023 09:57Uutiset » Toimiala

Media-alan tutkimussäätiön Think Ink -innovaatiokilpailun voittajat on valittu. Pääpalkinnon 100 000 euroa saa Konsensus.me, vuorovaikutteinen yhteisennuste aiheiden kehityksestä. Konsensus.me-palvelun tekoäly tunnistaa tilannekuvaa mahdollisesti muuttavat uutiset ja lähettää nämä uutiset aiheen asiantuntijoille.

Kilpailun voittaja on Status Media -työryhmä, jonka palvelu Konsensus.me pitää ajan tasalla päätöksentekijöille tärkeitä tilannekuvia. Tällä hetkellä uutismedia kertoo tapahtumista, mutta jää lukijoiden tehtäväksi päätellä, millaisia vaikutuksia tapahtumilla on heille tärkeisiin asioihin.

Konsensus.me-palvelun tekoäly tunnistaa tilannekuvaa mahdollisesti muuttavat uutiset ja lähettää nämä uutiset aiheen asiantuntijoille. Tilannekuvaa päivitetään asiantuntijoiden reaktioiden perusteella. Näin päätöksentekijät pysyvät aina ajan tasalla aiheiden kehityksestä.

– Yhteiskunnallisesti merkittävä ja ajankohtainen Konsensus.me-palvelu vastasi hienosti juhlavuoden teemaan, tarjoten uuden työkalun erityisesti asiantuntijatehtävissä toimiville yleisöille tulkita ja ymmärtää uutisia ja sitä myöten antaa mahdollisuuden vaikuttaa syntyviin tilannekuviin, tuomariston jäsen ja Media-alan tutkimussäätiön johtaja Noora Alanne kertoo.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Storydrops, sosiaalisen median palvelu, jonka avulla voidaan jakaa ääniviestejä kuunneltavaksi vain tietyissä oikean maailman paikoissa.

Media-alan tutkimussäätiön Think Ink -innovaatiokilpailu juhli kymmenettä vuottaan. Juhlavuonna jaossa oli yhteensä 200 000 euroa ideoiden jalostamiseen. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi, ja tänä vuonna se pidettiin kuudetta kertaa. Vuoden teemana oli sitouttava ja vuorovaikutteinen media.

Share: